Život

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 02. 2023. 19:40 2

Otac ubijene Ivane (26): Dužan sam vam ovu priču...

Slobodan Krivokapić, otac ubijene Ivane, oglasio se na Fejsbuku potresnom porukom posvećenoj svojoj ćerki koja je nađena mrtva u stanu u Mirijevu.

- Želim sa vama ovom prilikom da podelim jednu priču posvećenu mojoj Ivani, a napisala su je deca sa kojima je delila knjigu, ocene, radost, tugu i život. Napisana je pre mesec i po dana, ali tek sad sam smogao snage da vam je napišem. Ja se ovom prilikom iz sveg srca zahvaljujem toj dragoj deci - napisao je Slobodan i dodao:

- Oprostite mi na trenutku slabosti, oprostite i ne zamerite, nisam od vas mnogima odgovarao, nemam snage ni volje za razgovore, ali osećam da sam dužan da vam pokažem ovu priču, vama koji ste voleli Ivanu.

"Zašto nam pobogu nisi rekla?"

Reči Ivaninih prijatelja prenosimo u celosti.

"Kažu nam ti si otišla, ali ne to nije istina, Ivana ovo si nam slagala! Vratićeš se ti i nastaviti da se smeješ, onako zvonko, jako, toliko da svi krenemo u horu, kako je uvek bilo.

Čini mi se da je svet okovan tugom, da zemlja besni za najboljim drugom, čini mi se, vreme na satu unazad teče. Pogledah u kalendar pa srce presta da me peče.

Vreme me baci do nekog izbledelog petka, hajdemo ispočetka. Na hodniku baš našeg fakulteta, čujem zvonki glas kroz masu silueta "Zaboravila sam da je danas predaja iz maketa!"

Dajem ti čačkalice, malo žice i lepka. Onako kako to obično biva sa poznanicima, koji se prepoznaju, a par tajni ih dele da postanu nešto više, lica se smeše, kao da znaju, upamtiću tempo kojim duša ti diše.

Tako je sve krenulo... Tebi je napraviti maketu bilo i suviše lako, dok sam ja na svojoj dugo radila, tebi je trebalo 10-ak minuta, kao da si je do tada napravila milion puta...

"Da li se nešto može dodati?", asistent pita, kažeš: "Da i ne. Da li se nešto može oduzeti? Da i ne". Gledaš ti, gleda asistent i gledam ja sa strane.

Progovori "Desetka" (a tebi dah zastane). Ja u čudu, smejem se, moja je dobila sedmicu i malo sam besna, prestaje da te drži mesto i kao da ti je prostorija tesna.

Tada nisam shvatila, ali sada znam. Tvoj život bio je poput te makete. Moglo se svašta nešto i dodati i oduzeti, ali na kraju opet ništa.

Trebalo je da je vidite, i Ivanu i maketu. Čista desetka, ali nije bilo tu nekog reda, bilo je svega i lepog i tužnog i ružnog i srećnog, svega!

Ali bilo je stvarno, pogledam u kalendar opet i više nije petak i sada sam besna, ali ovaj put istinski, jer se desilo nešto što niko nije očekivao. Nešto što nisi zaslužila. Pitamo se da li je moglo drukčije.

Znate, ona je imala divnog glasa, pevala jer je kaže tako je navikla kod kuće sa svojima, znala je tekst svake pesme, pravi mali džuboks! Plesala baćatu, ma svaki ples je znala!

I činilo se da je ništa ne plaši jer je želela i volela toliko toga, da joj je svaka planina bila mala. I zašto nam pobogu nisi rekla? Čini se, odlaze uvek oni koji su najviša srca dotakli.

Šta mi drugo ostaje nego da te pustim i pamtim, jer uvek puštaš one koje voliš, ali ih držiš u srcu i sećaš se. I boli, ali voliš i srećan si što si ih imao.

I znamo da ovo nije kraj, ovo je samo prelazak u neku drugu formu. Sada si negde na lepšem dalje od svih nas, ali bliže Bogu.

Hvala ti što si bila deo mog, deo naših života, bila si drugarica, sestra, rođaka, ćerka i uvek ćeš biti u našim srcima. Nisi zaboravljena. Živećeš večno u nama, setićemo se kroz igru i pesmu".

Ivana Krivokapić (24) ubijena je pre skoro dva meseca, tačnije, 23. decembra prošle godine, a za osumnjičenim za ovaj zločin Jetmirom Gočajem policija i dalje u traga u dve države, poternica je raspisana 16, januara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati