Život

Direktno.rs

01. 02. 2023. 10:49 0

Viktor se bori od prvog minuta života, treba mu naša pomoć

Viktor Miletić je rođen 2010. godine iz blizanačke trudnoće. Usled komplikacija na porođaju dobio je veliko moždano krvarenje, što je za posledicu ostavilo cerebralnu paralizu (jedinstven poremećaj mozga) i poteškoće sa koncentracijom.

Od četvrtog meseca uključen je na intenzivan tretman pri Specijalnoj bolnici za cerebralnu i razvojnu neurologiju i zahvaljujući konstantnim terapijama, dosta je napredovao i mentalno je očuvan.

Prohodao je sa dve godine, ali je sa 11 godina i dalje nestabilan i u mnogim životnim funkcijama nesamostalan. Pohađa školu po posebnom programu jer ima dijagnozu poremećaja pažnje i koncentracije.

Međutim, period poberteta i nagli rast nikako ne ide u prilog Viktorovom stanju jer to može dovesti do deformiteta zglobova, kičme, pogoršanja balansa hoda i do sada postignutih rezultata. Zbog toga mora konstantno da ide na neurorehabilitacije i terapije.

- I pored problema i stalnih terapija Viktor obožava fudbal i stalno govori da će kako on kaže da bude "prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom". Njegov brat blizanac Veljko je taj koji ga stalno bodri i prati na svim terapijama od samog rođenja, a zadnje četiri godine i sestra - rekla je Viktorova majka Andrea i dodala:

- Pri svakoj pauzi u vežbanju, usled rasta, dolazi do neželjenih promena. Naš cilj je da to sprečimo i poboljšamo njegovo stanje, ili bar da održimo njegovo stanje ovakvim kakvim jeste. Predstojećih meseci/godina, planiramo da damo sve od sebe da bude uključen u intezivne terapijske cikluse, što podrazumeva fizikalnu terapiju, neurorehabilitaciju u zemlji i inostranstvu, defektološke tretmane, plivanje - objašnjava ona.

Jedan ciklus od 12 nedelja neurorehabilitacije i smeštaja košta od 20.000 do 25.000 evra, što je za njihovu porodicu nedostižna svota novca, ali veruje da će uz pomoć dobrih ljudi humanog srca prikupiti neophodnu pomoć.

Pomozimo Viktoru da postane prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom!

SMS porukom 7 na 3800
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001470178-08
Uplatom na devizni račun: 160-6000001473837-89
IBAN: RS35160600000147383789
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom putem Paypala na linku: Paypal
Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati