Život

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 11. 2022. 21:52 1

"Žardinjera me spasila": Ispovest Nišlijke koja je preživela bombaški napad

Nišlijka Dragana Ristić, koja je pre nekoliko dana bila ranjena u bombaškom napadu u Istanbulu, vratila se u rodni grad i za K1 televiziju je govorila o hororu koji je prošla. Kako je rekla, oseća se mnogo bolje, a istakla je i šta joj je to, prema njenom mišljenju, spasilo život.

- Sada sam mnogo bolje i kod kuće sam. Sluh mi je oštećen, pa ne čujem najbolje. Napad se dogodio u nedelju, 13. novembra i ja sam u Istanbulu bila sa prijateljicama u šopingu. Bile smo u radnji, ja sam završila sa kupovinom i izašla sam ispred radnje da ih sačekam. Sedela sam na žardinjeri. Osetila sam strašnu detonaciju i vrelinu iza sebe - rekla je Dragana Ristić, pa dodala:- Utrčala sam u radnju, jer sam znala da se nešto desilo, ali naravno da nisam odmah registrovala da je u pitanju bila bomba. Gledala sam da se spasim. Tek posle kada sam videla snimak, shvatila sam da sam od svih ljudi koji su bili u blizini, ja možda bila i najbliže bombi. Sedela sam na žardinjeri blizu mesta na kojem je bomba bila postavljena. Mislim da me je ta žardinjera i spasla.

Istakla je da je u prvom trenutku bila u bunilu i da nije znala u kakvom je stanju.

- Prijateljice su potrčale prema meni, svi su plakali. Ja nisam znala u kom sam stanju, bila sam u bunilu. Kosa mi je gorela i skinula sam garderobu jer sam se uplašila da mi i garderoba nije zapaljena. Kada sam se skinula videla sam ranu. Radnici u radnji su mi prišli, bili su prisebni, ranu su mi zatvorili rukama i garderobom. Rame mi je bilo povređeno i ništa nisam čula, i kosa mi je bila zapaljena.

Hitna pomoć je stigla u roku od nekoliko minuta.

- Vrlo brzo su me prevezli u bolnicu. Nisam bila svesna šta se desilo. Znala sam da smo u opasnosti, ali nisam znala da je reč o bombi. Niko nije znao šta se desilo. Radnici su odmah zaključali radnju kako bismo bili bezbedni. Dok nisam smeštena u bolnicu, nisam znala šta se desilo. Videla sam tada i snimak i tek tada sam shvatila. U subotu sam izašla iz bolnice, šest dana sam bila hospitalizovana - rekla je Dragana i zaključila:

- Imala sam sjajnu negu. Naš generalni konzul Ivana Pejović je bila veliki čovek i profesionalac, i Ministarstvo spoljnih poslova mi je pružilo svu moguću podršku iz Srbije. Osećala sam se sigurnom, a to mi je bilo najpotrebnije. Doživela sam traumu. Zahvaljujem se i osoblju hotela "Memorijal" i doktoru koji me je operisao, i celom turskom narodu. Događaj je bio veoma traumatičan, ali imala sam sreću da oko sebe imam divne ljude i velike profesionalce. Prebrodila sam sve i oporavila se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati