Život

Direktno.rs

13. 10. 2022. 10:54 1

Pomozimo Ognjenu slanjem 89 na 2407

Ognjen (2017) je peto dete porodice Jerković iz Grocke i rođen je na carski rez iz uredno kontrolisane trudnoće. Odmah po rođenju doktorki je Ognjen ispao iz ruku i pao na pod. Tom prilikom je zadobio naprsnuće pluća, pukla mu je plućna maramica, desna ruka mu je polomljena na tri mesta i povređen mu je grkljan prilikom intubacije.

Ogi provodi tri meseca na respiratoru. Sa 19 meseci se postojećim velikim zdravstvenim problemima pridodaju i epileptični napadi, kojih je povremeno imao i do sto dnevno. Ognjen uspeva da prohoda tek sa dve godine, a uz pomoć fizikalnih terapija uspeo je da progovari sa četiri godine. Dijagnostifikovali su mu i mezijalnu temporalnu sklerozu na mozgu, pa sad ima česte i jake glavobolje, kao i autizam, sistemski lupus, srčani problem, hematološke i bolesti digestivnog trakta. Nedavno su mu pronađene i ciste na mozgu.

U poslednjih godinu dana stanje mu se konstantno pogoršava, pa su pojedini organi počeli da mu otkazuju.Veliki problem predstavlja i to što Ognjenova porodica živi u kući bez struje jer im nadležni organi ne dozvoljavaju priključak na elektromrežu.

Zbog tog problema Ognjen mora gotovo svakodnevno da ide u komšiluk da bi mogao da koristi medicinske aparate, koji rade iskljućivo na struju.

Ognjenu su potrebna sredstva za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, suplemente, za putne troškove, smeštaj i za gorivo.

Porodica je iscrpela sva finansijska sredstva i nije u mogućnosti da finansira lečenje i terapije za Ognjenovu bolju budućnost pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 89 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-aCena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Ognjenu!

Dinarski račun: 160-487290-93

Devizni račun: 00-540-0002388.7

IBAN: RS35160005400002388722

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati