Život

[ Izvor: Radio Mitrovica sever ]

20. 08. 2022. 12:30 4

Letovanje u Budvi za 50 dece sa Kosova

Grupa od 50 dece sa centralnog Kosova, Novog Brda, Osojana, Velike Hoče i Kosovske Mitrovice otputovala je u Budvu na letovanje.

Osmodnevni boravak u hotelu Slovenska plaža omogućila je Opština Budva i nevladina organizacija "Miholjski zbor" iz Tivta.

Ovo je treća godina kako ova ogranizacija vodi decu sa Kosova i Metohije na more. Među decom koja su otputovala u Budvu ima i onih koji do sada nikada nisu bili na moru.

- Prošle godine smo vodili 40 dece iz enklava, a ove godine ih je 50. Ima iz Osojana, sela oko Kosovske Mitrovice, Novog Brda, Gračanice, Gušterica, ali i drugih sela iz naše opštine. Idemo u Budvu, pun pansion u Hotelu Slovenska plaža. Sve to organizuje "Miholjski zbor" u saradnji sa Milanom Batom Carevićem, gradonačelnikom Budve. Dogovoreno je da svake godine deca sa Kosova i Metohije borave u hotelu Slovenska plaža - kaže Bojan Milovanović iz organizacije "Miholjski zbor".

On je istakao da su deca oduševljena što putuju na more.

- Mnogo su srećni. Vidim osmeh i radost na njihovim licima, a to je najbitinije.

Milovanović je posebnu zahvalnost iskazao Opštini Budva i gradonačelniku Careviću koji će ugostiti decu sa Kosova.

O devojčicama i dečacima će narednih dana brinuti dve nastavnice Fizičke kulture i dva spasioca, omogućena je i medicinska briga.

- Nadam se da će se ova incijativa nastaviti i narednih godina i da će postati tradicija. Nadam se i da ćemo naredne godine viditi više dece. Budvani su prošle godine bili izuzetni domaćini, nadam se da će i ove godine biti tako - kaže spasilac Miroslav Živković.

Na pitanje da li je teško brinuti o bezbednosti toliko dece, on kaže:

- Nije teško kada to volite. Među decom imamo i neplivače, ali ima dosta i onih koji plivaju. U jutarnjim satima ćemo imati školu plivanja upravo za neplivače, a o programu tokom dana brinuće se dve profesorke. Neće im biti dosadno - tvrdi Miroslav.

Pred odlazak na put, deca i njihovi vodiči fotografisali su se ispred spomenika u centru Gračanice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati