Život

Direktno.rs

25. 06. 2022. 12:33 0

Izložba "Presek zlata vredan" za pomoć osobama sa autizmom

Humanitarna prodajna izložba fotografija pod nazivom "Presek zlata vredan", čiji je sav prihod namenjen akciji "Svici u mraku" glumca Mikice Petronijevića, biće otvorena u subotu, 2. jula u 19 časova, u aranđelovačkoj Maloj galeriji. Izložbu organizuje Udruženje likovnih umetnika Aranđelovca, na čelu sa Radovanom Arsenijevićem, i ona predstavlja mali presek dosadašnjeg rada većeg broja fotografa amatera, koji se nadaju da će njihovi eksponati biti "vredniji od zlata" pošto je cilj da se prodajom fotografija pomogne osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

Mikica Petronijević napravio je na svom imanju u selu Venčane, pored Aranđelovca, besplatan kamp za jednodnevni i višednevni boravak osoba sa bilo kojim oblikom autizma i članove njihovih porodica.

Primarni izvor prihoda njegove akcije "Svici u mraku" je pozorišna predstava "Tezga kao život, ili sve je na prodaju", čiji je on autor i u kojoj igra glavnu ulogu. Pored njega u predstavi, koja se izvodi širom Srbije, pojavljuju se i Srđan Ivanović i Milica Petronijević.

Junak "Tezge" je šumadijski seljak Tijosav, poslednji stanovnik sela Ajduci, u podnožju Bukulje. Neoženjen i sam, pošten i naivan, vaspitan po načelima i moralnim vrednostima koje savremeni čovek i društvo ne prepoznaju i ne uvažavaju, on izlazi kao gubitnik iz sudara sa novim svetom. Želeći da uhvati korak srlja iz greške u grešku, rasprodaje sve, dedovinu, sopstveni bubreg, na kraju i dušu... Predstava se bavi pitanjima ima li ljudski život cenu, da li je danas zaista sve na prodaju?

Osim kupovine neke od fotografija sa izložbe "Zlatni presek" svi zainteresovani mogu da pomognu „svicima u mraku“ uplatom na račun, a svaka donacija veća od 2.000 dinara biće nagrađena poklon fotografijom (dokaz o uplati potrebno je poslati na adresu zlatnipresektim@gmail.com).

Podaci za uplatu donacija:

Svici u mraku
Kamenica BB

34306 Venčane/Aranđelovac
Pib-112346806
Mat br-28316984
Žiro račun:330-0000004020996-21
ug.sviciumraku@gmail.com
063/7534143

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati