Život

[ Izvor: Mediji ]

02. 06. 2022. 10:35 4

Nemanja ide u Tursku po terapiju: Sledeća za 4 meseca, fali 18.000 evra

Svota od 3.000 evra, koju je do ponoći trebalo prikupiti kako bi preslatki Nemanja Ljutić otišao na lečenje matičnim ćelijama u Tursku, je prikupljena. Dečak bi sledeće nedelje trebalo da otputuje, primi neophodne doze, ali tu nije kraj - u roku od četiri meseca treba sakupiti još 18.000 evra za novu terapiju.

Nemanja Ljutić boluje od subakutnog sklerozirajućeg panencefalitisa (SSPE). Kako je za Telegraf.rs ranije rekla njegova mama Anastasija Ljutić, sve je krenulo pre godinu i po dana kada je Nemanja dobio male boginje.

- Nemanja već godinu i po dana trpi posledice malih boginja koje je preležao sa šest meseci - navela je ona.

S obzirom na to da je bio zdrava beba, da nije imao problema sa imunitetom, preležao je male boginje bez većih problema i posle dve nedelje se potpuno oporavio. Nakon toga Nemanja nije imao zdravstvenih problema, bio je zdravo i izuzetno veselo dete. U septembru 2020. godine krenuo je u vrtić gde se veoma brzo adaptirao i zavoleo svoje nove drugare i vaspitačice. Međutim, ta sreća nije dugo trajala.

- Od kako su krenuli prvi simptomi, on je za mesec dana izgubio sve funkcije. Prestao je da hoda, kontroliše pokrete, ne može sam glavu da pomeri. Ne prepoznaje nas, samo reaguje na zvuk i dodir, ponekad se osmehuje, ali nemamo nikakvu komunikaciju sa njim. Ne znamo u kom je stanju njegova svest.

Terapije matičnim ćelijama napravile su pomak. Ipak, dečaka treba, kako majka kaže, najpre vratiti u život i zaustave progresiju bolesti.

Samo za matične ćelije, na svaka četiri meseca treba skupiti čitavih 18.000 evra.

- Na svaka četiri meseca moramo da uplatimo 18.000 evra samo za matične ćelije. Preko fondacije smo do sada uspešno sakupljali taj novac, ali je sada prvi put da nismo uspeli na vreme. Svaki put ide sve teže i teže sa prikupljanjem, mnogo dece ima kojoj je treba pomoć, svakom je hitno... Mi pokušavamo bukvalno Nemanju da vratimo u život. Ne radimo na prohodavanju, već samo hoćemo za sada da stopiramo tu progresiju koja se dešava već godinu i po dana i da krenemo sa oporavkom.

Troškovi terapija i odlaska u Tursku koštaju 18.000 evra, ali je novac potreban i za rehabilitaciju, specijalističke i kontrolne preglede, logopedske i defektološke tretmane, elektrostimulacije, terapije hranjenja, senzornu integraciju, ortopedska pomagala, za tretmane u hiperbaričnoj komori kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Nemanjino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nemanji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 995 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human995 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856562-87

Uplatom na devizni račun: 160600000085707503
IBAN: RS35160600000085707503
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati