Život

[ Izvor: Vijesti.me ]

20. 05. 2022. 20:22 0

LJUBAV JAČA OD RATA Ruskinja i Ukrajinac venčali se u Podgorici (FOTO)

U tada već okupiranoj Ukrajini pre nekoliko meseci Ilija i Marija nisu ni slutili da će večnu ljubav jedno drugom obećati u glavnom gradu Crne Gore. Dvadesetpetogodišnji Ukrajinac i devetnaestogodišnja Ruskinja upoznali su se u Sevastopolju, a venčali u četvrtak u Podgorici.

Kum je bio Banjalučanin Nedeljko Radišić u čijem apartmanu u Sutomoru Ilija Kudrijacev i Marija Solovjeva borave. Kuma, takođe Ukrajinka, ranije je rezervisala boravak u Radišićevim apartmanima. Došla je sa decom, jer je suprug morao da ostane u Ukrajini.

Ilija i Marija ne kriju sreću što su se na zajednički život, ljubav i poštovanje, obavezali baš u Podgorici.

- Ilija živi u Sevastopolju, ja sam došla u taj grad u trenutku kada je Ukrajina već bila okupirana. Tamo smo se i upoznali. Nismo očekivali da ćemo se venčati u Podgorici. Srećni smo što brak možemo da sklopimo u miru ovde, gde možemo biti opušteni i spokojni, relaksirani od svih drugih političkih događaja - kazala je Marija za Vijesti.me.

Da li će Crna Gora i postati njihov dom, još nisu sigurni.

- Oko dve nedelje smo u Crnoj Gori. Za sada još uvek ne znamo gde ćemo živeti, ali ovde nam se mnogo dopada. Ne osećamo da postoji netrpeljivost između Rusa i Ukrajinaca u Crnoj Gori - ističe Ilija.

Bez obzira na to koju će zemlju izabrati za budući zajednički život, jedno je izvesno - u Crnoj Gori će provesti medeni mesec.

Ovde se, kako uz osmeh kažu, osećaju slobodno i sigurno.

- Naravno da se osećamo slobodnije nego tamo odakle smo došli. Zahvalni smo crnogorskom narodu na gostoprimstvu. Ne moramo da razmišljamo koje smo nacionalnosti i državljanstva. Možemo prosto da ostvarujemo naše planove i da volimo jedno drugo - dodaje mlada Ruskinja.

Burno stanje u Ukrajini ne jenjava, a ratu se ne nazire kraj.

Ilija i Marija se nadaju srećnijim vremenima, sporazumnom i mirnom završetku ratnih dešavanja. Nadaju se i da će što pre moći da vide svoje porodice.

- Moj otac je u Ukrajini. Brinem za njega, ali sam siguran da će biti sve u redu. Ne želim da se proliva krv. Želim završetak rata i nadam se miru u svojoj zemlji - priželjkuje mladoženja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati