Život

Direktno.rs [ Izvor: Sandžačke.rs ]

15. 05. 2022. 18:29 28

HEROJ DANA U ŠVAJCARSKOJ: Albanac sa KiM utrčao u vatru kako bi spasio Srpkinju

Albanca sa Kosova koji živi u Ženevi u Švajcarskoj, tamošnji mediji smatraju herojem jer je reskirao život da bi spasio jednu Srpkinju.

Medžid sa Kosova je pre nekoliko dana video dim kako izlazi iz stana i čuo pozive upomoć jedne žene i bez razmišljanja ušao između plamena i dima kako bi spasio Ivanu, piše Zeri.info.

- Neko je vikao sa jednog balkona. Dim je izlazio kroz prozor dole, potrčao sam i ušao, bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga pronaći. Izašao sam da odahnem i vratio se, tada sam Ivanu mogao odvući do prozora, ali ne i izvući je. Jedan komšija mi je dao vlažnu krpu, opet sam otišao jer sam mislio da je dete još u stanu, a onda su stigli i vatrogasci - rekao je Medžid švajcarskim medijima, a prenose sandzacke.rs.

Portal 20min.ch je preneo da je priča tim lepša što je Ivana Srpkinja, a Medžid Albanac sa Kosova, narodi koji su ratovali međusobno.

Ovaj 26-godišnjak, koji je takođe bio u bolnici na jedan dan, naravno nije znao za Ivanino poreklo.

- Čak i da sam znao, ništa se ne bi promenilo. Nisam mislio. Trebalo je spasiti život, srpski ili albanski, svejedno - kaže on.

Medžid nije samo ugrozio svoje zdravlje ovom prilikom. Bez dokumenata je i nije imao interesa da bude razotkriven. Danas se nada da mu njegov altruizam neće naškoditi.

- Nikad ga neću razočarati - kune se Ivana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati