Život

Direktno.rs

28. 04. 2022. 17:04 0

Zvezdin i Partizanov dres na licitaciji za malog Vukana

Na Tviteru je započeta humanitarna licitacija za malog Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1. Na licitaciji su se našli potpisani dresovi Partizana i Crvene zvezde, a sav novac biće uplaćen za Vukanovo lečenje.

- Ajmo za Vukana. Na licitaciju stavljam dresove (svaki zasebno) FK Partizan i KK Crvena zvezda. Partizanov dres je potpisan od svih igrača, dok je Zvezdin dres potpisan od kapitena Lazića. Početna cena po dresu je 100 evra. Licitacija traje do petka u 23:59. Molim vas za najjaci retvit (deljenje objave prim. aut.) - napisao je Nemanja Ugrešić na Tviteru, kome nije prvi put da radi slučne humanitarne akcije.

Vukan je rođen 06.08.2021. godine. Trudnoća i porođaj su protekli uredno, na rođenju dobija ocenu 9. Zbog slabosti trbušnih mišića operisana mu je preponska kila u uzrastu od 2 meseca. Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta, međutim nakon toga Vukan postepeno prestaje da pomera nogice i počinje da se javlja generalizovana slabost mišića.

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su zastrašujuće rezultate. Na žalost, Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Da i Vukan pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Vukanu!

 Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000001381533-66

 160600000138150165
IBAN: RS35160600000138150165
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati