Život

Direktno.rs

18. 10. 2021. 11:42 63

Naučnica rasplakala Srbiju, sad je traže policija i gradonačelnik! (FOTO)

Ivani Vasić, iz Zaječara, đaku generacije, diplomiranom pravniku i molekularnom biologu, koja se pre nekoliko dana oglasila na društvenim mrežama povodom toga što joj je brat izboden u Nišu, jer nije hteo da skine majicu sa antifašističkim natpisom, kako tvrdi, inspektor zaječarske policije tražio broj telefona. To je došlo nakon izjave gradonačelnika Zaječara, Boška Ničića, da je objava Ivane Vasić pokušaj Đilasa i Šolaka da se ocrni svako ko ima bilo koju funkciju u SNS.

Vasićeva je u svojoj Tviter objavi govorila o državi bez zakona, funkcionerima bez obzira i društvu u kom je pojedinac primoran da odustane od života u domovini, kako bi normalno živeo u tuđini. Kao što je rekla: "Nije dom gde je borba sve - od parčeta hleba do računa za struju." 

Vasićeva je pomenula i Ničića koji je, prema njenim tvrdnjama, rekao direktoru njene srednje škole da mu se "jebe za đake generacije", kada ga je zamolio za prevoz do Beograda najboljih učenika.

To je bio povod da Ničić odmah optuži Dragana Đilasa i Dragana Šolaka za medijske napade, pa je usledilo i raspitivanje zaječarske policije za Vasićevu, koja se nalazi u Americi.

- Dobrim ljudima, hvala. Zagrljaj za vas koji ste proživeli ili živite apsurdnosti države Srbije. Gradonačelnik Ničić, pojma nisam imala da je još uvek gradonačelnik. To je bizarno. Još bizarnije je da inspektor zaječarske policije traži moj broj telefona dan posle mog posta - napisala je Ivana Vasić i dodala:

- Ja se tih talibanskih fora stvarno ne bojim. U Americi sam 11 godina. Ne poznajem gospodina Đilasa, ni Šolaka. Moj post je bio inspirisan mladim ljudima u Srbiji koji nisu akteri sopstvenih života. Koji se na drustvenim mrežama raspituju kada će isplata stipendija.

- Onima koji ćute o zlostavljanju, jer kada neko podeli svoju priču glasniji su oni koji podele sliku glumice Radulović kako ruča kod Mike Aleksića. Glasniji su oni kojima je poznavanje koncepta saglasnosti na nivou ako si za mojim stolom saglasna si da budeš u mom krevetu.

- Oni kojima je pozicija moći i zloupotreba iste stran koncept. Vi koji ste moj post iskoristili za izlive sve zlobe, od mržnje prema Romima do mržnje prema Afro-Amerikancima, zao mi je. Mržnja nikada nije primarna emocija. Ali je dovoljno moćna...

- Da maltretira sve oko sebe. Bila je dovoljno moćna da iz Srbije otera mog najboljeg druga koji u toj zemlji nikada nije mogao da bude ono što jeste. “Posle 30 godina ja sam ono što sam uvek bio. Ja se više ne plašim”.

- Srbija je izgubila čoveka koji sada radi za jednu od najvećih firmi u svetu tehnologije. Predikcije su da će Srbija do 2050. godine izgubiti četvrtinu svog stanovnistva. Koje granice, koje tradicije, koje sarme su vredne vaših godina?

 - Budite dobri prema sebi i bićete dobri svojoj državi. Koja god to država bila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 63

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati