Život

S. M.

25. 09. 2021. 18:11 6

"Tata, opet smo na nuli": Izgorela kuća četvoročlanoj porodici

Tokom noći u kuršumlijskom naselju Bolnički potok izbio je požar na porodičnoj kući Petkovića u kojem je izgoreo kompletan krov i sprat, a samo pukom srećom, niko nije povređen, iako su svi bili u kući. On je započeo oko 22.30 časova, a ugašen je uz pomoć vatrogasaca tek oko 4 sata nakon ponoći. Među ukućanima je bila i osmogodišnja devojčica. Prema informacijama, požar je prouzrokovala elektroinstalacija, jer je započeo na konzoli na krovu.

- Sa nama je bio moj prijatelj, majstor, radili smo kupatilo jer ga do sada nismo imali. Oko 22.30 sati otišao sam da donesem nešto iz prodavnice, kada me je pozvala starija ćerka sva uplakana i rekla da nam gori kuća. Probali smo sami da ugasimo, varničilo je na sve strane, kao vatromet, a krov i kompletna konstrukcija su goreli - kaže Dejan Petković.

On dodaje da je pukom srećom primećen požar, jer je njegov prijatelj dok su ga svi čekali u kući, čuo da nešto pusketa te su mislili da je kiša. Kada su otvorili vrata, videli su da zapravo gori krov.


- On je izneo moju ćerku iz kuće i u tom momentu sam stigao pošto je prodavnica blizu. Sve smo probali da obuzdamo vatru, ali uzalud. Evo, imam opekotine po celom telu - kaže Petković, kojem je u jednom trenutku sve nestalo.

Vatra je progutala kuću i sada ih ostavila na ulici.

- Starija ćerka mi je kada se sve stišalo rekla: "Tata, opet smo na nuli" i to je ono što je poražavajuće, a tek smo se malo sredili, s obzirom da samo ja radim u "Simpo ŠIK" i primam minimalac. Deca su noć završila kod komšija, a supruga i ja u Hitnoj. Ona je čak dva puta pala tokom noći - priča očajan Dejan.


Kaže da ne zna gde će sada. Nemaju para da privatno stanuju. Najverovatnije će decu u komšiluk, a on i supruga Biljana spavaće u delu dnevne sobe koji nije izgoreo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati