Život

Direktno.rs

23. 09. 2021. 12:14 0

Pomozimo Zoki da dobije aparat neophodan za život

Zoki Dragojlović koja je teško bolesna od spinalne mišićne atrofije tip 1 i koja živi uz pomoć respiratora za disanje i hrani se preko pega (stome), hitno je potrebna naša pomoć jer se aparat za iskašljavanje pokvario.

Ona baz ovog aparata ne može da živi jer zbog njene slabosti mišića nema snage da iskašlje sekret koji je guši. Stoga je neophodno hitno da se prikupi u što kraćem roku 540.000 dinara dinara kako bi Zoka nastavila da živi.

- Ja sam samohrana majka koja brine o njoj 24/7 jer je ona intenzivna nega pacijent. Ovaj aparat za iskašljavanje smo popravljali više puta,ali nažalost više ne može jer je dotrajao i pokvario mu se motor koji ne može da se popravi, zato moramo da kupimo novi - kaže njena majka Ljiiljana.

Inače, spinalna mišićna atrofija (SMA) je retka, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest. Deca sa SMA se rađaju bez SMN1 gena, a bolest se manifestuje postepenom ali progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što je hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. SMA ne utiče na mozak i kognitivne funkcije. Štaviše, istraživanje je utvrdilo da su oboleli često natprosečne inteligencije i veoma druželjubivi. SMA je broj jedan genetski ubica dece do dve godine starosti.

Zorici možemo pomoći:

 Upišimo 112 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human112 i pošaljimo SMS na 455

 160-429499-30

 00-540-0001243.5
IBAN: RS35160005400001243540
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

 NBS IPS QR kod

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati