Život

[ Izvor: 021.rs ]

17. 08. 2021. 13:01 8

Malog Boška još 120.000 evra deli do odlaska na lečenje

Osmomesečnom Novosađaninu Bošku, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, nedostaje još 120.000 evra kako bi mogao da počne sa lečenjem u Budimpešti. Do kraja nedelje bi trebalo da otputuje u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu i primio najskuplji lek na svetu, od 2,1 miliona evra.

Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da je novac prikupljen i da lečenje može da počne, ovu je informaciju za 021.rs demantovao njegov otac Janko Gugleta. 

- Pročitao sam tu informaciju iz medija, nažalost ona nije tačna. Nedostaje nam još 120.000 da bismo otišli u Budimpeštu i počeli sa lečenjem. Novac se veoma brzo prikuplja, ali nas još malo deli do tog cilja - poručuje Janko Gugleta.

Da bi preživeo, Boško terapiju treba da primi polovinom septembra. Kako bi terapija delovala ne sme da ima više od 12 kilograma.

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,4 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati