Život

[ Izvor: Jugmedia ]

21. 08. 2021. 10:56 21

Oterali je političari u Ameriku, ona postala doktor nauka: "Ako si u partiji, možeš da radiš"

"Iz Leskovca i iz Srbije sam otišla jer nisam mogla da se borim sa vetrenjačama, jer nisam htela da živim u sistemu gde svoj posao možeš komotno da radiš samo ako si član partije, a ja nikada nisam želela da budem član nijedne partije", ovako u intervjuu za JuGmediu priča Adrijana Savić, koja je u Americi stekla titulu doktora građevinskih nauka.

Adrijana Savić bila je odličan đak i još bolji student na Građevinskom fakultetu u Nišu gde je završila master studije, a posao je dobila 2008. godine u Direkciji za urbanizam i izgradnju u Leskovcu, na poziv tadašnjeg gradonačelnika Slobodana Kocića, kao nestranačka ličnost, naglašava. Radila je kao nadzorni organ.

Na pitanje da li se oseća krivom što je otišla iz Srbije, odgovara odrično, jer kako kaže, morala je da ode.

- Te 2012. godine došla je na vlast u Leskovcu Spasovdanska koalicija i kada je za direktora Direkcije imenovan Slaviša Zlatanović odmah sam smenjena iako, na primer, nisam bila član ni jedne pa ni prethodne stranke, a niko nije imao zamerku na moj rad. Ostala sam još neko vreme gledajući šta se radi i shvatila da ovde za mene nema mesta, nema usavršavanja i napredovanja jer ja hoću slobodu, a ne članstvo i partijske stege da bi mogla da radim svoj posao bez stresova - ističe Andrijana za Jugmediu.

Već 2015. godine bila je na univerzitetu u Americi, u Kanzasu, i diplomirala 2019, gde se istakla radom o naprslinama na prenapregnutim železničkim pragovima i taj rad promenio je Arema standarde za Železničko inženjerstvo. Potom je dve godine radila svoj posao u firmi i drugom američkom gradu, a poslednjih šest meseci je radila u Frankfurtu.

- Trenutno sam u Srbiji iz porodičnih razloga, i kada te poslove završimo, ići ćemo za Maltu, Katar ili Abu Dabi, u iščekivanju green (zelene) karte za Ameriku - priča i dodaje da je prvih godinu dana bilo jako teško.

- To jeste stres jer se odlazi u nepoznato. To je novi život. Međutim, tamo sam srela ljude za ceo vek. Amerikanci jesu vrlo zatvoreni, ali i vrlo ljubazni. Iz Srbije sam pošla sa sećanjem da su nas bombardovali, ali kad ih pustiš u svoj život i oni u tebe svoj, napravi se situacija u kojoj je prijatno živeti učiti i radit - rekla je između ostalog ova uspešna žena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati