Život

[ Izvor: Telegraf.rs ]

27. 07. 2021. 12:43 8

Mali anđeo otišao: Preminula Petra iz Niša

Petra Vještica iz Niša od druge godine bolovala je od tumora na mozgu. Od 2017. operisana je pet puta. Posle poslednjeg pokušaja lečenja u Istanbulu u Srbiju se vratila u teškom stanju. Skoro godinu dana provela je na kiseoniku, sklopljenih očiju i nesvesna svoje nesreće. Nakon godina borbe, njeno srce prestalo je da kuca - tiho i daleko od očiju javnosti.

Preminula je u bolnici u Nišu, na kiseoniku i sa mamom pored sebe. Lekari su, rekla je Marina Adamović, pokretač Banke dobročinstva, pokušavali da je skinu sa aparata, ali bez uspeha. Dugo se pripremala za san u koji je utonula posle gotovo godinu dana kome.

Informaciju o njenoj smrti, tišoj od borbe koju su vodili i građani i javne ličnosti, potvrdila nam je upravo Marina, koristeći iste reči.

- Pa, zato što su sve vreme bili po bolnici, to je bilo tako tiho, tiho... - rekla je u razgovoru za Telegraf.rs.

- Jedanaestog aprila u 3 ujutru srce naše Petrice je prestalo da kuca. Ponosni smo i blagosloveni što smo baš mi njeni mama, tata i bata i što je baš ona naša ćerka i mala sestra. Naučila nas je šta je bezuslovna beskrajna ljubav, šta je to sreća, šta znači zaista biti dobar, plemenit, saosećajan i svemu lepom od čega je satkana... Pokazala nam je kako izgleda biti istinski hrabar, borben i zašto se ona zove Petra (stena) - naveli su roditelji objavljujući tužnu vest.

Uz podatke o sahrani, istakli su da se održava u vreme epidemije koronavirusa, te da ne bi voleli da iko bude ugrožen.

- Zbog pandemije koronavirusa, želimo da se rizik širenja virusa, zbog okupljanja većeg broja ljudi, svede na minimum, jer nikako ne želimo da neko iza ovoga pati i bude ugrožen, to nikome ne treba. Znamo da ste sa nama u mislima i srcu sada, budite i sutra, kao što ste bili i sve vreme njenog lečenja. Budite sutra u to vreme u vama najbližoj crkvi, a ako vam to ipak nije dovoljno, budite sa nama na groblju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati