Život

[ Izvor: RTS ]

04. 07. 2021. 14:33 0

"Kerber" svirao za obnovu škole na Staroj planini (VIDEO)

U subotu uveče je održan humanitarni koncert grupe Kerber u staroplaninskom selu sa samo šest meštana. Prikupljanje sredstava je za obnovu škole, jer se na najveću farmu u okolini doselilo nekoliko porodica sa decom.

U prvim redovima na koncertu bili su budući učenici škole u Visočkoj Ržani. Oni danima s nestrpljenjem obilaze ruševine nakadašnje škole, u nadi da će uskoro početi najavljena rekonstrukcija.

Njihovi roditelji vratili su se na Staru planinu i sada žele da obnove školu.

- Ja ću ovde da krenem u 4. razred 1. septembra. Napraviće novu zgradu i biće mnogo lepa - kaže Dimitrije Zlatić.

Zvuci rok muzike odjekivali su Starom planinom. Spektaklom kakav nikada nije viđen u ovom kraju, grupa "Kerber" započela je koncertnu sezonu i proslavu četiri decenije postojanja.

- Isprovocirani smo celom pričom oživljavanjem, ljudima koji su ovde došli, ne iz hobija, nego ih je život naterao da dođu ovde, pa su onda prepoznali lepotu Stare planine. Nismo mogli da odbijemo poziv, da izađemo u susret, da afirmišemo ovaj prostor, da animiramo celu priču refarme - ističe Goran Šepa Gale.

Rekonstrukciju škole inicirala je porodica Velimirović koja je obnovila najveću farmu na Staroj planini i zaposlila mlade ljude sa porodicama. Očekuju da će uspeti da prikupe novac za obnovu škole.

- Mi smo trenutno na pola puta. Imamo još 20-ak dana da prikupimo još 100.000 kako bi sve moglo da ide po planu i kako bi radovi mogli da krenu, kako bismo već u septembru mogli da čujemo prvo školsko zvono - navodi Milica Zdravković, menadžer farme.

Obnavljanje škole znači i obnovu života na Staroj planini. Zato svi s nestrpljenjem očekuju 1. septembar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati