Život

M. Z.

02. 06. 2021. 17:26 9

Borci koji su krvarili za zemlju ne smeju biti gladni!

Mnogi borci su krajem prošlog veka krvarili za zemlju na Košarama, a njihova žrtva, nažalost, kod onih koji vode državu nekako je prošla nezapaženo. Heroji sa Košara su na margini, ali da se njihova žrtva ne zaboravi, potrudili su se ljudi dobre volje. Jedan od njih nam dolazi iz Zrenjanina.

Naime, na Fejsbuku je osvanula priča koja je mnogima izazvala suze, ali je i naterala sve na pitanje koliko zapravo marimo o onima koji su dali život za zemlju.

Ferenc Tot je jedan od njih, kome je vlasnik objekta "Pite ispod sača" odao priznanje, te će Ferenc, kako je navedeno, na ovom mestu imati obrok do kraja života.

- Ferenc Tot je čovek iz Zrenjanina koji je krvario za ovu zemlju na Košarama. Tamo je zadobio promrzline ekstremiteta koje su mu ostavile trajne posledice, usled stresa i epilepsiju. Živi od socijalne pomoći od 7.500 dinara i nema da pokrije troškove lekova - navodi se u objavi na Fejsbuku, a onda se i dodaje:

- Ispred "Pita ispod sača" odlučio sam da bar malo pomognem ovom čoveku. On će kod nas imati besplatan obrok dok je živ. Jer, borci koji su krvarili za ovu zemlju ne smeju biti gladni! - navodi se na ovoj društvenoj mreži.

Naklon do poda za ovakav gest, kojim je pokazano na koji način se treba odnositi prema onima koji su žrtvovali život na Košarama...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati