Život

Direktno.rs [ Izvor: Jugmedia ]

22. 05. 2021. 18:41 2

Pomozimo ocu i nepokretnom sinu koji žive u očajnim uslovima!

Trošna kućica usred bogatog sela Guberavac kod Leskovca. U kućici sa daskama umesto tavanice, staroj 130 godina, Boža i njegov nepokretni sin Dalibor u invalidskim kolicima. U tom domu na promaji nema vode, kupatilo je samo san, nema televizora, nema skoro ničega, a i ono čega ima je u katastrofalnom stanju.

 

Kako piše Jugmedia, dvojica muškaraca, jedan invalid koji od rođenja ima paralizu, star 40 godina, drugi star 70 godina i bez ikakvog imanja, samuju već 16 godina od kako je umrla supruga i majka Ruža.

- Nije ni tada bilo bog zna kako dobro, ali sam mogao da zaradim u nadnici neki dinar jer je moja supruga Ruža čuvala sina, prala nas, kuvala nam. Posle nje sve je stalo i sve je propalo i sve je palo na mene, a ja izgleda i nisam baš vičan svemu - priča Boža.

- Kupimo hranu, a ostalo potrošimo za lekove. Za toliko stigne. A prikupio sam i za šporet na drva i izgleda da su me prevarili, jer ne greje i sve vreme dimi, pa sam stavio ovu plinaru. Jedva smo izimili, jer su nam i drva manjakla - priča Božidar, dok njegov sin gestakulacijama iskazuje tugu.

Nikada, veli, nije bilo dovoljno novca da se voda sa hidrofora u dvorištu uvede u kuću, kao ni novca za kupatilo, pa je ovde higijena davno rekla – zbogom.

Tim Humanitarne Organizacije "Pokreni Život uručio im je invalidska kolica kako bi bar malo Daliboru olakšali njegov već dosta težak život s obzirom da je od rođenja nepokretan.

Pomozite da olakšamo život i pomognemo Boži i njegovom sinu Daliboru

Dinarski račun    165-7010855807-48

IBAN      RS35165-7010855831-73

PayPal   info@pokrenizivot.com

SWIFT/BIC           HAABRSBG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati