Život

[ Izvor: Danas ]

30. 04. 2021. 09:22 8

"Čekam da mi deca dođu, nemam ništa drugo sem nade"

Đorđu Joksimoviću, Kragujevčaninu kome su pre šest godina oduzete maloletne ćerke, i posle više od mesec dana od razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i svim nadležnim institucijama, i dalje ne stižu pozitivne vesti da bi mu deca moga biti vraćena.

Joksimoviću, po kojem je snimljen film "Otac", Centar za socijalni rad u Kragujevcu oduzeo je ćerke i predao ih na staranje hraniteljskoj porodici. On za Danas kaže da mu se nakon razgovora sa svim institucijama i predsednikom niko nije javio, te da je jedna novost to što je komisija Centra za socijalni rad dolazila da proveri kakvi su uslovi za život u njegovom domu.

- Očekujem da mi se deca pojave na vratima, nemam više ništa sem da se nadam - kaže Joksimović, koji je do sada podneo više od 130 zahteva da mu se deca vrate i koji je, kako tvrdi, ispunio sve što se od njega tražilo.

Podsetimo, Joksimović sa Vučićem, a potom i sa ministarkom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darijom Kisić Tepavčević sastao 18. marta i zamolio ih za pomoć. On je tada, peti put, u Beograd stigao peške iz Kragujevca. Vučić i Kisić Tepavčević rekli su Joksimoviću, između ostalog, da poštuje institucije Srbije, koje će uvek raditi u interesu dece.

Đorđe Joksimović, čiji je slučaj bio inspiracija za film "Otac" Srdana Golubovića, smatra da je ispunio sve uslove da mu deca budu vraćena. Njegove tri maloletne ćerke žive u hraniteljskoj porodici u Topoli, a viđa ih svake druge srede i subote. Trenutno je u toku suđenje u Kragujevcu po njegovoj tužbi.

Podsetimo, Centar za socijalni rad iz Kragujevca je 17. marta 2015. smestio Joksimovićevu decu u hraniteljsku porodicu, zbog, kako je tada navedeno, nemogućnosti da se biološki roditelji brinu o njima. Kako mediji prenose, navodno je prema svedočenju komšije, majka devojčica i Joksimovićeva nevenčana supruga viđena kako u obližnjoj reci pokušava da udavi decu. Prema prijavi Centra za socijalni rad, majka je smeštena na Psihijatrijsku kliniku i od tada se nalazi na lečenju u jednoj ustanovi. Joksimović tvrdi da njegova nevenčana supruga nije pokušala da udavi decu, ali ističe da jeste imala psihički slom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati