Život

R. Ć.

23. 01. 2021. 15:36 14

Učesnik rata očitao lekciju (mira) Dodiku i Bakiru!

Bošnjački pozorišni glumac Nermin Tulić napisao je snažnu poruku na Tviteru povodom izjave člana predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da su "Srbi loš narod". Ova poruka mogla bi da se odnosi i na srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika koji je pre dva dana napao članicu Centralne izborne komisije (CIK), jer je "udata ili bila udata za Bošnjaka".

- Ja koji sam izgubio obe noge u Sarajevu 10. juna 1992. godine od granate ispaljene sa Trebevića, sa položaja srpske vojske, ovako nisam nikad ni pomislio, a kamoli izjavio. Ne mislim se izvinjavati zbog nekoga do čijih reči ne držim. Čestiti Srbi će u meni uvek imati prijatelja! - napisao je Tulić na Tviteru, komentarišući Izetbegovićevu izjavu da su Srbi "loš narod".

Tulić je, osim u pozorištu, karijeru gradio i na televiziji, radiju i filmu. Posle rata, i pored teške sudbine koja ga je zadesila, nastavio je da se bavi glumom. 

Dodik je za medije ocenio Izetbegovićevu izjavu kao "vekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje da bi sačuvali imovinu", i dodao da da on "ne misli da su Bošnjaci loš narod, već "naprotiv dobar i pomalo nesrećan narod." Srpski član Predsedništva kao da je zaboravio svoju izjavu od pre dva dana u kojoj je napao srpskog člana CIK-a zbog poništavanja izbora u Srebrenici i Doboju, Vanju Bjelicu Prutinu, izražavajući sumnju u njenu odluku zbog toga što je "udata ili bila udata za Bošnjaka, muslimana".

Dok se bošnjački i srpski članovi predsedništva BiH, zarad jeftinih političkih poena, uvek pred izbore bore da dokažu ko je veći Bošnjak/Srbin, na veoma pogrešan način, Bošnjak koji je u ratu izgubio obe noge ima poruku mira za Srbe. Umesto polarizacije naroda u Bosni, članovi Predsedništva bi mogli da urade nešto za oba narodu u Federaciji i Republici Srpskoj, s obzirom na to da brojanje krvnih zrnaca neće doneti nikakav boljitak.

Za početak bi mogli da prestanu sa etiketiranjem građana na osnovu etničke pripadnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati