Život

Direktno.rs

20. 01. 2021. 15:56 1

Posle gubitka u poplavama, baki na poklon dve koze

Baka Danka iz sela Donje Crnatovo kod Žitorađe, kojoj je u poplavi osim imanja stradala i koza, zahvaljujući članovima Stranke slobode i pravde iz Beograda i Niša, nadoknadila je gubitak.

Prilikom obilaska oštećenog područja, oni su primetili staricu koja plače i tada su saznali da joj je koza uginula. Reagujući na ovu vest, oni su joj poklonili dve koze. 

- Baba Danku smo upoznali u mestu Donje Crnatovo. Videla je da istovaramo humanitarnu pomoć pa je provirila iznad svoje polusrušene ograde. Kada smo joj prišli počela je da plače i kroz suze saopštila da joj je u poplavi uginula jedina koza. Moji saborci iz Stranke slobode i pravde su se odmah organizovali, pa su baka Danki umesto jedne stigle dve koze. Predstavljam vam Đuru i Mlekce uz veliku zahvalnost Jeleni Milošević Nikolić koja je organizovala njihov put do baka Danke i koja dane provodi na terenu pomažući svim ljudima u potrebi - napisala je Jelena Berar iz te stranke na svom Fejsbuk nalogu.

Pored koza, oni su baki kupili i džak kukuruza i seno. 

- Na odlasku iz poplavom pogođenog Donjeg Crnatova sretosmo baku kojoj je poplava odnela kozu... Kako tvrdi, kozu od koje je preživljavala teške samačke dane. Jedva čekam da vidim izraz njenog lica kada joj Jelena Milošević zakuca na vrata sa kozom koju joj poklanja ekipa Stranke slobode i pravde iz Beograda - napisao je član te stranke Bane Radosavljević na Tviteru.

A danas su je obišli drugi put.

- Sjajan nstavak priče o baka Danki, kojoj je poplava prošle nedelje odnela gotovo sve. Baki je kuća poplavljena i poplava joj je odnela kozu od koje je živela... Moji saborci iz Beograda i Niša, potrudili su se da danas baku ponovo posete, u selu Donje Crnatovo i da je na najlepši način iznenade. Kupili su i doneli baki 2 koze. Ponosna na saborce, ponosna na neverovatnu Jelenu Milošević iz Niša i na Jelenu Berar i Banete Radosavljevića iz Beograda. Bravo saborci - napisala je Berar o današnjem događaju.

Podsetimo, prošlonedeljne poplave koje su zahvatile jug Srbije stvorile su znatnu materijalnu štetu građanima ovog dela Srbije, zbog čega su opozicionari tražili hitnu reakciju vlasti kako bi im se pomoglo, ali i sami uzeli učešća u saniranju posledica.

- Povodom poplava koje su zadesile Jablanički, Pčinjski, Nišavski i Toplički okrug pozivamo na što hitniju reakciju nadležnih vlasti kako bi šteta bila evidentirana i nadoknađena kako poljoprivrednicima, tako i svim građanima ovog dela Srbije - istakao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati