Život

R.Ć. [ Izvor: Telegraf.rs ]

12. 01. 2021. 22:42 3

Malenoj Aniki se pogoršalo stanje: Put za Budimpeštu odložen

Početkom decembra Srbiju je obradovala vest da je novac za lečenje Anike Manić (2) prikupljen nakon tri meseca. Ipak, malena heroina još uvek nije spremna na svoju najveću borbu.

Njeni roditelji saopštili su na Fejsbuk stranici "Za Anikin dug i lep život" da je devojčica previše slaba za put u ovom trenutku.

- Dragi naši, zamišljali smo da će naše prvo javljanje u novoj godini biti javljanje sa dobrim vestima i da je novi početak tu pred nama. Međutim, kao sto smo već mnogo puta iskusili, SMA je podmukla i nepredvidiva bolest - naveli su oni.
Kako navode, tokom pripremnih testiranja neophodnih za Anikinu terapiju, pokazalo se da jedan od parametara nije u odgovarajućim vrednostima.

- U međuvremenu, Anika je dobila temperaturu i imala teškoće sa disanjem, pa smo protekle dane proveli u bolnici. Anika se trenutno oporavlja kod kuće, ali je slaba, a za decu u njenom stanju rizik od komplikacija uvek postoji. Nažalost, zbog svega ovoga put u Budimpeštu je odložen za mart kada ćemo ponovo uraditi sve analize. Ako nešto uliva nadu u ovim trenucima to je da je bolnica spremna, bez obzira na postavljeni rok u januaru, da Aniki da tretman u martu, ukoliko svi testovi budu u redu.

- Šta da vam kažemo... Mnogo je teško... Mi se trudimo da budemo Anikina snaga. Pokušavamo da se borimo dan za danom. Molimo se da ovo bude još jedno iskušenje na putu ka boljoj budućnosti i čvrsto verujemo u pozitivan ishod. Nadamo se iz sveg srca da će borba, ljubav, želja, molitve i pozitivne misli koje ste uputili našoj Aniki imati svoj smisao i da će ona dobiti terapiju koja ce joj pružiti šansu za dug i lep život. Kao i do sada javljaćemo se sa svim novostima. Hvala vam na svemu, dobri ljudi, vaša podrška nam mnogo znači! - naveli su oni.

Podsetimo, Anika je rođena kao zdrava, jaka beba, sa snažnim refleksima i ocenom deset. Bolje nije moglo biti. Na pregledu, u petoj sedmici nakon rođenja, lekar je testirao reflekse i roditelji su primetili da Anika ne reaguje onako snažno kao ranije. Nakon puno dana provedenih u bolnici i različitih dijagnostičkih pregleda - ultrazvuka mozga, magnetne rezonance, metaboličkih i genetskih analiza, Anika je dobila dijagnozu, za koju roditelji nikad ranije nisu čuli. Retka, progresivna i terminalna neuromuskulatorna bolest sa kojom se rađa 1 od 10.000 beba – zove se spinalna muskularna atrofija, ili skraćeno SMA, tip 1. Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo ni jedna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati