Život

I. M.

08. 01. 2021. 11:38 3

Dr Neša se žrtvovao za nas, pomozimo sada njegovoj baki

Dr Nenad Maksimović - Neša, rođen 1983 godine, anesteziolog, ostao je rano bez oba roditelja, a odgajila ga je njegova baka Olga Maksimović. Dr Neša je žrtvovao život, spašavajući živote mnogih pacijenata. Sada je baka Olgi potrebna naša pomoć - stoji u apelu dr Slavice Plavšić, lekara specijaliste za plućne bolesti.

Pre tri dana, javnost je potresla vest da je anesteziolog KBC "Dragiša Mišović", dr Nenad Maksimović (37),  preminuo od koronavirusa.

Nenad je mesecima na društvenim mrežama opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronvirusa, borbu pacijenata i apelovao na ljude da se čuvaju.
- Nekad ne možeš spasiti čitav svet, ali činiš sve što je do tebe… Naročito mi “vladari iz senke” - anesteziolozi smo tu za vas, iako često nevidljivi na prijemima vrlo smo vidljivi u svom delovanju i lečenju. Lep je osećaj da spasavaš nešto najvrednije za čovečanstvo, a to je ŽIVOT. Da, to je baš lep osećaj. Anesteziolozi: Oni bez kojih respirator ne može da radi - govorio je dr Maksimović.

Dr Plavšić je navela u apelu da je sada red da pomognemo Nenadovoj baki da nastavi život dostojan čoveka, te da su kolege i prijatelji Nenada Maksimovića otvorili namenski račun za angažovanje gerontodomaćice i troškove podizanja spomenika. Ona je zamolila sve ljude dobre volje da pomognu u granicama svojih mogućnosti. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati