Život

R. Ćeriman

03. 01. 2021. 12:02 1

Deda Mraz iz Mokrina za Direktno: Sva deca zaslužuju poklone

Cilj nam je da sledeće godine obuhvatimo svako dete, preko njih hiljadu. Zvuči impozantno, ali ćemo se truditi da pribavimo sponzore kao sada, pa da to odradimo naredne Nove godine - kazao je za Direktno.rs Deda Mraz Neša Čavić, koji je obradovao mališane tokom novogodišnjih praznika.

U Mokrinu, najvećem selu u opštini Kikinda, lokalni entuzijasta Neša Čavić, zajedno sa svojim prijateljima prošle godine pokrenuo je humanitarnu akciju dodele paketića mokrinskim mališanima. Akcija je ponovljena i ove godine, pa je 200 paketića završilo u rukama onoj deci kojoj su bili izvor najveće radosti. Mokrinski Deda Mraz u izjavi za Direktno.rs kaže da kod njih postoji i gradski Deda Mraz, ali da nažalost nisu sva deca uključena u dodelu novogodišnjih poklona. Pored najmlađih, paketiće su dobili i odrasli, njih 30.

- Ovde postoji gradski Deda Mraz koji ispunjava želje, tako što iza gradske kuće Kikinde deca odu i ubace svoju želju u kutiju želja i onda kasnije oni to otvaraju, čitaju adrese i odu i kupe poklone i podele. Ja sam obilazio tu decu koja nemaju ni za autobusku kartu da odu do Kikinde i kojih nema, da kažem, "u sistemu", koja su nevidljiva za institucije, e tu stupam ja na scenu da pokrijem onaj deo koji oni ne pokriju - ističe Čavić.

On je na Fejsbuku podelio video svoje akcije, uz emotivnu poruku: 

- Kako? Otkud? Zašto? Pitanja na koje dajem odgovore. Bilo je ovih dana dosta suza. Mekan sam pa plačem. Deda Mraz je išao u one kuće u koje treba sa ode, ne toliko zbog paketića, koliko da nekog razveseli, nekog da trgne iz tuge, nekog da iznenadi i natera da ponovo veruje u Deda Mraza. Prošlogodišnja akcija je bila kao kad baciš kamen u vodu, a onda nastanu oni krugovi koji se šire i šire. Sledeće godine, daće Bog zdravlja i svega što nam fali, pokušaćemo da akciju podignemo na još veći nivo. Hvala svima koji su pomogli. Hvala i nekima koji su odmagali, ali čarolija je jača - napisao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati