Život

[ Izvor: Beta ]

23. 11. 2020. 20:02 1

Peticija da opština Gornji Milanovac doda novac za lečenje Anike

Peticija sa potpisima 5.609 ljudi koji su podržali zahtev da Opština Gornji Milanovac iz budžeta doda iznos koji je neophodan za lečenje devojčice Anike Manić predata je danas opštinskoj upravi, javio je internet portal Gminfo.rs.

Jedan od pokretača inicijative Vladimir Radosavljević rekao je da je preko interneta prikupljeno 2.754, a u pisanoj formi 2.855 potpisa na oko 220 različitih lokacija u opštini, a peticija je danas u podne predata pisarnici opštinske uprave.

Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić potvrdio je da je lokalna samouprava primila peticiju građana sa zahtevom da opština Gornji Milanovac odvoji nedostajuća sredstva za lečenje Anike Manić (2018), i da je u pitanju iznos od "minimum nekolio stotina hiljada evra".

- Ono što za sada mogu da kažem je da je opština pomogla novčano za lečenje Anike, kao što pomaže i svoj drugoj deci sa teritorije opštine Gornji Milanovac, a pored toga opština je ustupila sve javne prostore na kojima se prikupljao novac - kazao je Nikolić.

Porodici Manić 16. septembra na sednici Opštinskog veća odobreno je 100.000 dinara iz tekuće budžetske rezerve.

Gminfo.rs navodi da je za lečenje devojčice, koje mora da počne najkasnije do polovine decembra, neophodno ukupno 2.132.000 evra, a da je do danas obezbeđeno skoro tri četvrtine potrebnog novca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati