Život

[ Izvor: Južne vesti ]

17. 06. 2020. 12:54 2

"OVO JE PLJAČKA" Samohrani otac štrajkovao glađu

"Sve ovo što radim, radim samo zbog dece, samo zbog njih. Ne tražim ništa, ali ako mi niko ništa ne pomaže i ne daje, nemoj da mi oduzima, jer ovo je pljačka, otimačina", rekao je Nišlija Bojan Milovanović, samohrani otac troje dece, koji je u Nišu štrajkovao glađu.

Kao razlog navodi to što mu stigla odluka da ponovo plati alimentaciju, tvrdi neosnovano, jer je već jednom platio, a zvanično je i staratelj od prošle godine i deca žive sa njim, pišu "Južne vesti".

Milovanović objašnjava da već isplaćuje kredit koji je ranije morao da podigne kako bi isplatio alimentaciju, ali da mu je stigao novi dug, za koji tvrdi da ne postoji.

Pojašnjava da blizance koji imaju šest godina i devojčicu od 10 čuva praktično od rođenja, ali da je zvanično starateljstvo dobio prošle godine. Zato smatra da ne duguje za alimentaciju i sad strahuje od izvršitelja. Jutros je zato i počeo štrajk glađu u centru Niša.

- Sve ovo što radim, radim samo zbog dece, samo zbog njih. Ne tražim ništa, ali ako mi niko ništa ne pomaže i ne daje, nemoj da mi oduzima, jer ovo je pljačka, otimačina. Ovo je potvrda da sam izmirio prethodna dugovanja prema sudskom izvršitelju, za to sam podigao kredit i uvalio se u dugove, ali mu se izgleda usladilo pa hoće još. Neosnovano, bez ikakvog papira mi je odbijena žalba - priča Milovanović.

Na početku štrajka deca su na kratko bila sa njim, kako kažu samo da ga podrže, ali su ubrzo otišla kući sa bakom.

Milovanović sudsku odluku koja je "na strani" izvršitelja, vidi kao bahatost i samovolju, jer tvrdi da nema dug od 1.000 evra, ali i da sa platom od 300 evra i troje dece ne može ni da ga plati.

- Ja imam pravosnažno sudsko rešenje da sam staratelj, zvanično sam prošle godine dobio starateljstvo sa klauzolom i kad sam pozvan drugi put u Sud ja sam rekao da sam u postupku starateljstva i da imam privremenu meru nad decom i sve, on je povrh svega, ne konsultujući Centar za socijalni rad, jer su deca i pre bila kod mene, doneli odluku da ja opet platim izvršitelju neki iznos za alimentaciju - dodaje.

Ističe da je i dug za vrtić, koji majka njegove dece nije plaćala, naknadno platio kako bi mogla da se vrate, te da je to još jedan od razloga što štrajkuje glađu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati