Život

[ Izvor: Mediji ]

10. 06. 2020. 14:22 1

Paru dali da usvoje devojčicu (3), pa im je oduzeli

Centar za socijalni rad u Subotici oduzeo je usvojeno trogodišnje dete bračnom paru Savić iz Beograda, navodno, jer supruga ima više godina od dozvoljene granice.

Centar za socijalni rad u Subotici dete je oduzeo Beograđaninu Borisavu Saviću (48) i njegovoj supruzi Biljani (52). Devojčica od tri godine kod njih je bila od oktobra prošle godine, a zvanično rešenje o usvajanju su, kako tvrde dobili sredinom maja ove godine. Savići tvrde da se sve dešava zbog greške radnika u Centru.Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obavestilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog indicija koje ukazuju na mogućnost izvršenja krivičnog dela u ovom slučaju, saznaje Telegraf.rs.

 - Supruga je išla sa njom do Subotice, pa je bila dobra. Rekli smo joj da ide na raspust, pošto mama i tata moraju da rade - kazao je Savić o trogodišnjoj devojčici koja je bila kod bračnog para od oktobra na privikavanju.

- Nadležni sektor za ravnopravnost polova, naložio je preduzimanje mera iz svoje nadležnosti u cilju otklanjanja nepravilnosti u stručnom radu u Centru za socijalni rad Subotice u postupku usvojenja maloletnog deteta i obavešten je MUP za dalje reagovanje i ispitivanje. S obzirom na postojanje indicije koje ukazuju na mogućnost izvršenja krivičnog dela u konkretnom slučaju, resorno ministarstvo je u vezi sa konkretnim slučajem obavestilo Ministarstvo unutrašnjih poslova - navode za Telegraf.rs izvori iz Ministarstva. Usvojenje je, kako kaže Savić, realizovano 15. maja i oni su tada postali zakoniti roditelji. Posle čina usvojenja ministarstvo proverava predmet i uočava ove proceduralne greške i nalaže da se predmet ispita. 

- Mi o tome ne znamo ništa, da bi nas juče pozvali iz Centra i rekli da su dobili nalog da dođu po dete i da imaju rešenje o tome čudeći se kako to nama nije dostavljeno. Danas smo ceo dan pregovarali i na kraju propustili pod pritiscima jer nismo želeli da nam policija otima dete - napisao je on na tviteru.Premijerka Srbije Ana Brnabić, iako to nije u njenoj nadležnosti, zamolila je oca devojčice na Tviteru da joj prosledi podatke kako bi ga pozvala.

- Naš advokat smatra da je to rešenje nezakonito jer usvajanje može da se poništi jedino tužbom, a ne nekim rešenjem, a još veći problem je što mi naš primerak nismo dobili. Ko vodi računa o interesu deteta ako se ono posle 8 meseci odvaja od nas i vraća u hraniteljsku porodicu, sa realnom opasnošću da se nama ne vrati nikad. Sve zbog toga što neko nije uradio svoj posao kako treba i zatražio potpis ministra kada je trebalo. Ovo se neće završiti ovako - kaže otac usvojene devojčice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati