Život

S. P.

23. 05. 2020. 16:26 5

TUGA Država nema 100 evra za decu sa porodičnom penzijom

Dokaz o tome da mera pomoći od 100 evra punoletnim građanima nije raspodeljena pravedno i prema potrebama građana jeste činjenica da maloletni korisnici porodične penzije koji su ostali bez jednog ili oba roditelja - nemaju pravo na ovu vrstu državne pomoći.

Dejan Jovanović, otac dvoje maloletne dece od sedam i deset godina kaže za Direktno.rs da se radi o nemaru države za ugrožene kategorije, ali i o očiglednom davanju "lažne nade" kako putem medija, tako i putem zvaničknih institucija.

On je u mejlu upućenom Ministarstvu finansija pitao da li maloletni korisnici porodične penzije imaju pravo na pomoć države u iznosu od 100 evra, budući da mu je u PIO fondu rečeno da je spisak sa svim korisnicima penzija bez obzira na njihov osnov prosleđen Ministarstvu finansija.

Međutim, iz Ministarstva mu je stigao kratak odgovor u kom se navodi da samo punoletni građani imaju pravo na ovaj vid državne pomoći.

- Pitao sam da li deca koja primaju porodičnu imaju pravo na pomoć države u iznosu od 100 evra. Radi se o penziji od pokojne supruge. Oni su mi odgovorili da samo punoletni građani imaju pravo na pomoć - kaže Jovanović za Direktno.rs.

Kako dodaje u razgovoru za naš portal, pre obraćanja Ministarstvu finansija, konsultovao se sa službenicima PIO fonda.

- U pravnoj službi nisu znali da mi bilo šta kažu, pa su me poslali na šalter isplate, gde mi je rečeno da su prosledili Ministarstvu finansija spisak svih, pa i primaoca porodične penzije, i da će i moja deca dobiti novac, uveravajući me da je to sigurno.

Jovanović dodaje da ova vrsta pomoći ne bi mnogo opteretila budžet, ali da država ne mari za one kojima je pomoć zaista potrebna.

- Mislim da nije veliki procenat penzija po ovom osnovu, i da Srbija ne bi propala ekonomski da je ispaltila pomoć i korisnicima porodične penzije - zaključuje Jovanović za naš portal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati