Život

M. Z.

21. 03. 2020. 10:56 0

Doktorka lečila ljude od korone, na kraju i sama umrla

Koronavirus je napravio katastrofu u celom svetu. Ovim virusom je zaraženo više od 200.000 ljudi, bitku sa njim nije izdržalo oko 9.000 osoba, među kojima je i iranska doktorka Širin Ruhani, koja će zbog doprinosa borbi protiv korone biti večno upamćena.

Juče je obelodanjeno da je u Italiji 17 medicinskih radnika izgubilo život u borbi protiv korone, a životnu bitku je izgubila i pomenuta iranska doktorka, čiji doprinos nikada neće biti zaboravljen.

Jer, Iran je, pored Kine i Italije, bila zemlja koja je najviše pogođena koronom. Građani se nisu pridržavali uputstava, zbog čega su doktori najviše bili na udaru. Širin Ruhani je dala poslednji atom snage kako bi izlečila što veći broj ljudi, usled nedovoljnog broja zdravstvenih radnika bila je primorana da konstantno bude u bolnici i lečila je ljude sve dok i sama nije izdahnula.

Zbog takve njene borbe sunarodnici hrabre doktorke joj "skidaju kapu" i ističu da je nikada neće zaboraviti. Ali, nisu oni jedini koji su joj zahvalni, već se za njenu borbu čulo izvan granica Irana. I komentari su identični.

- Kapa dole za iransku doktorku Širin Ruhani, koja je preminula od koronavirusa. Zbog nedostatka medicinskih radnika, lečila je pacijente do poslednjeg daha. Pogledajte bliže, ona je takođe na terapiji dok je lečila ljude. Uvek ćemo te pamtiti, Širin! Počivaj u miru - naveo je na Tviteru Zafasr Abas, indijski novinar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati