Poznati

Direktno.rs

03. 05. 2022. 15:57 1

"Tu si u svakoj mojoj ćeliji": Sestre Kovač - mami Spomenki

Sestre Kovač, Aleksandra i Kristina, objavile su danas emotivne statuse o njihovoj majci Spomenki, koja je prerano preminula, a na današnji dan bi slavila rođendan.

Spomenka Kovač je napisala neke od najlepših tekstova naših popularnih izvođača poput "Ti si mi u krvi" Zdravka Čolića, "Zlatni dan" Bisere Veletanlić i mnoge druge.

Preminula je 2005. godine od raka grlića materice u 53. godini.

Evo kakve reči joj je danas uputila Kristina:

"Vreme odmiče, a meni postaje sve teže da te odvojim od sebe - ne, ne zbog toga što te više nema, mada, kako tebe uopšte može više da nema? To prosto nije moguće. Tu si, u svakoj mojoj ćeliji, u svakoj pori moga bića, u mojim izborima, u mom humoru, u mojim forama, u mom obožavanju Tare, u mom smehu. U uspomenama koje su me izgradile. Nisam ista kao ti. Svoja sam, to je sigurno. I znam da bi na to bila ponosna jer tek sad shvatam da si se tome oduvek kod mene i divila, iako mi je tad delovalo drugačije...zato što sam ja želela da budem kao ti, a ne svoja. A sad znam kakvo je to bogatstvo i na njemu sam ti tako zahvalna...jer sam takva baš zbog svega što si mi dala. Da, što sam starija, sve se teže odvajam od tebe - jer si postala nekako deo duše koju nosim unutra. Zauvek. Volim te i žudim da te zagrlim ponovo (jer nisam te poslednji put zagrlila) jednog dana, kad kornjače sa Galapagosa obiđu dovoljno krugova oko sunca da im dosadi.Srećan ti rođendan, mamiiii".

Emotivna je danas i Aleksandra:

"Na mamin rođendan, uvek pomislim kako je 3. maj 1952.godine bio poseban dan kada su se čarobna svemirska prašina, najlepše boje duge, sva toplina ovog sveta i beskrajno more ljubavi, kreativnosti i skrivenih svetova mašte, udružili i podarili svetu moju mamu Spomenku. Danas, kao i svaki drugi dan, slavim njene kreacije i čuvam ih duboko u srcu. Nikada niko neće napisati tekstove kakve je ona napisala i islikati priče koje smo svi proživeli tako jasno i duboko. Život niste živeli ako iza sebe niste ostavili ljubav, a ona je ostavila ljubavi za večnost."
Spomenka Kovač je imala tri ćerke sa našim legendarnim kompozitorom Kornelijom Kovačom Aleksandru, Kristinu i Anju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati