Poznati

Direktno.rs

23. 01. 2022. 16:55 3

Uhvatile su najbogatije muškarce na svetu: Gde?

Možda mislite da samo zato što su najbogatiji muškarci na svetu, mogu biti sa bilo kojom lepoticom. I dok je to, u nekim granicama, možda i istina, dugotrajne veze su ono što oni cene i traže.

Mnoge od žena ovih muškaraca s njima su već jako dugo, i pre nego što su se obogatili i proslavili. A ljubav nema cenu i nikad ne znaš s kim ćeš kliknuti niti gde ćeš ga upoznati. Slično je bilo i nekima od parova s liste koja sledi, koji su se često upoznavali na preslatke načine. A onda - odlučili da ostanu zajedno.

1. Miranda Ker i osnivač Snapchata Evan Spigel

Australijska manekenka i osnivačica kozmetičkog brenda Kora Organics udala se za Evana Spgela, osnivača Snapchata, čije se bogatstvo procenjuje na oko 9 milijardi dolara, 2017. godine. On je s 25 godina postao jedan od najmlađih milijardera na svetu, a Mirandu je upoznao na reviji Luj Viton u muzeju savremene umetnosti u Njujorku.

Manekenka mu je tom prilikom rekla da joj je najdraža pesma estonskog kompozitora Arva Pärt pod nazivom "Spiegel im Spiegel". Miranda iz prethodnog braka s Orlandom Blumom ima sina, a za prvi sastank Evan joj je poklonio kućicu na drvetu na koju je napisao njeno i ime njenog sina. Danas par ima dvoje dece.

2. Prisila Čan i osnivač Fejsbuka, danas Mete, Mark Zakenberg

Prisila Čan upoznala je štrebera Marka još 2003. godine dok je čekala u redu za kupatilo na njegovoj oproštajnoj zabavi. On je upravo lansirao šaljivu stranicu zbog koje je mislio da će ga izbaciti s Harvarda. Par je počeo da se viđa, a Marka ipak nisu izbacili, nego je sam odustao kako bi radio na stranici Fejsbuka. Njegovo se bogatstvo procenjuje na oko 120 milijardi dolara.

Prisila i Mark venčali su se 2012. godine, nakon što je ona diplomirala medicinu. Danas imaju dvoje dece. Zajedno su, 2015. godine, osnovali i svoju kompaniju kroz koju će, kako kažu, 99 posto prihoda od Fejsbuka otići u fond za izgradnju bolje budućnosti kroz edukaciju i pravni i zdravstveni sistem.

3. Salma Hajek i vlasnik Gučija, Fransoa-Anri Pino

Iako i slavna glumica zarađuje neverovatne honorare, njen je suprug deo familije Pino čije se bogatstvo procenjuje na više od 50 milijardi dolara. Par se upoznao na gala večeri u Veneciji 2006. godine. Venčali su se tri godine kasnije i to dva puta - na ceremoniji u Parizu na Dan Zaljubljenih, a drugi put u zgradi opere u Veneciji nakon čega je usjedio bal pod maskama u isotrijskom muzeju Punta Della Dogana. Pino je predsednik luksuzne grupacije Kering koju je osnovao njegov otac 1963. godine, a sadrži brendove kao što su Guči i Balensijaga.

4. Nikol Sistrom i osnivač Instagrama, Kevin Sistrom

Nikol Šuec osnivačica je kompanije Sutro koja se bavi investicijama, a sa suprugom Kevinom Sistromom, čije se bogatstvo danas procenjuje na više od 2 milijarde dolara, upoznala se na Stanfordu gde su oboje studirali. Verili su se 2014. godine, kad je Šuec osnovala i kompaniju, a venčali su se u Napi pod maskama za Noć veštica.

Sistrom se pretvarao kako je njihov zlatni retriver Doli pojegla, samo kako bi mogao odvesti Nikol do romantičnog mesta gde će je zaprositi, dok je ispred njih bio zalazak sunca.

5. Nikita Kan i osnivač Oraklea, Leri Elison

Preduzetnica Nikita Kan i osnivač Oraclea, Leri llison, zajedno su više od deset godina. Njegovo se bogatstvo procenjuje na više od 120 milijardi dolara, nalazi se u odboru Tesle i poseduje gotovo polovinu havajskog ostrva Lanai.

Elison je 2013. godine otvorio restoran u Malibuu i nazvao ga Nikita, prema svojoj devojci. Ona s druga strane vodi agenciju za nekretnine i bavi se zaštitom životinja pa je par tako 2016. godine donirao više od milion dolara zoološkom u San Dijegu i nosorogu koji je takođe nazvan prema njoj.

6. Lusinca Sautvort i osnivač Gugla, Leri Pejdž

Lusinda Sautvort je naučnica koja je diplomirala na Stenfordu, a ima i diplome sa Univerziteta u Pensilvaniji i s Oksforda. Leri Pejdž je pak istupio s mesta predsednika majčinske kompanije Gugl, ali ostao je u odboru, a poseduje oko 120 milijardi dolara.

Za venčanje koje je održano 2007. goine, rezervisao je celo privatno ostvrvo , a kum mu je bio milijarder Ser Rilčard Brenson.

7. Loren Sančez i osnivač Amazona, Džef Bezos

Nekad najbogatiji čovek na svetu razveo se 2019. godine od svoje dugogodišnje supruge Mekenzi Skot, u procesu koji ga je koštao oko 38 milijardi dolara. Nakon toga počeo je da se viđa s TV voditeljkom Loren Sančez. Ona je osim toga i pilot ali i osnivač produkcijske kompanije Black Ops Aviation.

Sančez i penzinosani predsednik Amazona, čija je vrednost oko 194 milijarde dolara, počeli su da se viđaj još 2018. godine, nakon što su se oboje odvojili od svojih bivših partnera.

8. Riki i Ralf Loren

Autrorka i umetnica Riki Loren i modni dizajner Ralf u braku su više od pola veka! Ona je radila na recepciji u doktorskoj ordinaciji 1946. kad je Ralf došao na pregled. Navodno ju je već na prvom sastanku i zaprosio, ali venčali su se tek 1964. godine, kada još nije ni lansirao svoj slavni brend.
Riki je pak napisala pet knjiga u kojima su i fotografije koje je sama snimila kao i ilustracije koje je nacrtala. Njen suprug vlasnik je nekoliko impozantnih nekretnina, a bogatstvo mu se procenjuje na oko 7 milijardi dolara.

9. Elisa Patel Vaverli i osnivač Airbnb-a, Brajan Česki

Umetnica Elisa Patel Vaverli i osnivač Airbnb-a, Brajan Česki, sreli su se na Tinderu 2013. godine i od tada su nerazdvojni. Pre je radila kao marketinška menadžerka, ali je iz marketinga fokus prebacila na svoju umetničku karijeru i posvetila se svom brendu pod nazivom East Darjeeling koji zapošljava lokalne talente i donira neprivilegiranim zajednicama širom sveta.

Ali , šuška se da je par svoju vezu nedavno prekinuo...

10. Grajms i osnivač Tesle, Ilon Mask

Kanadska muzičarka Kler Buše, poznata pod umetničkim imenom Grajms, i osnivač Tesle, Ilon Mask, upoznali su se na Tviteru preko šale koja je uključivala distopiju i umetnički stil francuskoga 18. veka.

Iako su krajem prošle godine raskinulo nakon tri godine veze, 2020. godine dočekali su sina kojem su dali neobično ime - X Æ A-12, koje se izgovara X Ash A Twelve. A kako pišu mediji i Elon sam priznaje - živi samačkim životom i posvećen je tehnologiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati