Poznati

[ Izvor: RTS ]

14. 01. 2022. 19:36 8

Mirjana Karanović: Zbog tuge neću izgubiti radost

Prošle godine, na sceni pozorišta "Teatar na Brdu", publika je mogla da vidi Mirjanu Karanović u njenoj prvoj ulozi - Petrije, koju je igrala pre 40 godina. U novoj dramskoj verziji romana Dragoslava Mihailovića "Petrijin venac", istaknuta glumica je oduševila i rasplakala gledaoce.

- Kada smo počeli da radimo, rekla sam rediteljki Jani Maričić, da napravimo tako kao da je stvarno ta žena došla da nekome kaže svoju priču. Svoj život - rekla je Mirjana Karanović, a prenosi RTS.

Glumica se osvrnula na lik Petrije.

- Kod nje i suze i radost zato što je živa stoje nekako jedna pored druge. Porazi i tragedije nisu je činile ni jačom ni slabijom, ona ih je nekako prihvatila kao deo njenog života - rekla je Mirjana Karanović i dodaje da joj je priča o Petriji promenila život od trenutka kada je pročitala knjigu i igrala taj lik u filmu.

Takođe, shvatila je da su tuga i suze jesu deo života, ali isto tako da zbog toga neće izgubiti radost.

Mirjana Karanović je pričala o njenim iskustvima kada je u filmu igrala Petriju.

- Onda sam je razumela samo nekako racionalno, ali ja sada nju iznutra mogu da osetim. Dugo godina su me ljudi pitali zašto ne uradim monodramu, ali sam tek pre godinu dana osetila da bih tek sada mogla da stanem na scenu i govorim u njeno ime - rekla je glumica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati