Poznati

[ Izvor: NS uživo ]

17. 11. 2021. 14:41 1

Kijanu Rivs posetio Novi Sad: Razlog neočekivan

Glumac Kijanu Rivs u tajnosti je ovog leta posetio Novi Sad i to ne zbog snimanja filma. Glumac je letos stigao u Novi Sad u želji da ostane neprimećen, a razlog je digitalizacija njegovog lica za potrebe jedne od najpopularnijih video igara na svetu , "Cyberpunk 2077".

"Naime jedna od razvojnih IT kompanija, iz Novog Sada prva je u svetu razvila tehnologiju za digitalizaciju ljudskog lika na osnovu snimljenih dinamičkih 3D podataka lica u pokretu. Oni su toliko dobri u tome što rade da su već nekoliko godina prepoznati u svetskoj IT industriji. Glumac je bio inkognito u vojvođanskoj prestonici jer ni kompanija a ni glumac nisu hteli da ih pompa i histerija koja bi nastala zbog popularnosti ometa u poslu digitalizacije njegovog lica. Mere predostržnosti su bile velike da je jako mali broj ljudi uopšte i znao. Kijanu je bio smešten na tajnoj lokaciji", navodi nsuzivo.

Da je neko pre desetak godina rekao da će Kijanu Rivs doći u Novi Sad jer je to grad u kome je započeta priča digitalizacije ljudskog obličja, pa je potpuno logično da pripreme za svoj film obavi u Vojvodini, a ne u San Francisku, Njujorku, Tokiju ili Berlinu, verovatno bi ga svi čudno, a možda i podsmešljivo, gledali.

Međutim, danas je ova nekada nezamisliva scena realnost, kao što je činjenica da se Novi Sad sve češće u javnosti pominje kao Silicijumska dolina ovog dela Evrope, a da ovaj epitet nije laskanje najbolje pokazuju konkretni doprinosi svetskoj IT zajednici.

Novi Sad postao je sedište multinacionalnih kompanija i ubrzanim tehnološkim razvojem, odnosno rezultatom koji su dali domaći talenat, trud i dobre ekonomske mere države, pozicionirao se kao prava stanica za tehnološke gigante.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati