Poznati

Direktno.rs

13. 10. 2021. 18:57 0

"Smeh je najblagotvorniji": Nikola Simić imao lek za tenziju

Nikola Simić (1934-2014) je jedan od naših najvećih glumaca svih vremena, a tokom osamdesetih godina publiku je oduševljavao glumačkim bravurama. Pamtimo ga po nezaboravnoj ulozi Pantića u serijalu "Tesna koža", a u intervjuu koji je dao za časopis "Nada" govorio je o ulozi u filmu "Laf u srcu".

Prisetimo se intervjua koji je Nikola Simić dao davne 1982. godine.

Nikola Simić je pre toga objasnio šta za njega znači smeh.

- Smeh je neštonajblagotvornije na svetu, jer čovek kroz smeh zaboravlja sve nevolje. Nemoguće je da jedno biće bude stalno pod tenzijom, mora negde da izbije ono nagomilano u njemu. Bolje je da to izbije kao smeh nego kao apel za pomoć na telefonu Neuropsihijatrijske klinike. Mislim da nemamo dovoljno smeha. Publika je željna komedije. Dokaz je predstava "Buba u uhu" i uvek prepuna sala... - rekao je glumac, a prenosi "Yugopapir".

Na pitanje šta misli o filmu "Laf u srcu" i da li se dvoumio kad je trebalo da prihvati ulogu u tom ostvarenju, rekao je sledeće.

- To je komedija lakog žanra čija je namera da zabavi i razgali. Dobio sam scenario koji je fantastičan i neobično sam se obradovao. Jer, to je prvi put da nešto zaigram na filmu iz te moje nazovimo je, krvne grupe - rekao je Nikola Simić.

On je odgovorio na pitanje da li je glumac u pozorištu u prilici da bira ulogu.

- Postoje samoupravni organi, umetničko veće, upravnik, pomoćnik upravnika za umetničke poslove - oni moraju da budu ti koji će da prate svakog glumca, da osete koji je glumac za šta. Sigurno je da nas 10 ne može iste godine da igra glavne uloge. Ali treba rasporediti te glumce. Ja sam sad u naponu snage. Znači, sad me treba koristiti. A unazad nekoliko godina sam čamio. Šta sam igrao? Nisam igrao ništa, a mogao sam da igram. Oni ljudi koji vode pozorište, oni moraju da vode brigu i o glumcima - rekao je glumac.

(Izvor: Danica Božović/"Nada" 1982. godine/Yugopapir)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati