Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

14. 09. 2021. 14:42 9

Severina uznemirava patrijarha? Oglasila se i ona

Pošto je u medijima osvanula priča da pevačica Severina mesecima navodno uznemirava patrijarha Porfirija šaljući mu uvredljive i preteće poruke putem mobilnog telefona i da ju je srpski patrijarh prijavio hrvatskom Državnom tužilaštvu, oglasila se Severinina advokatica. I sama Severina je u svom stilu reagovala.

"Tačno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i kaznenoj prijavi i njoj je informacija iz srpskih medija prva vest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srpski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji nego prenose medije iz Srbije. Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju da li je podneo kaznenu prijavu i tek ćemo nakon toga moći da se izjasnimo", rekla je za "Jutarnji list" Jasminka BIloš, jedna od Severininih advokatica.

Naime, beogradski mediji su juče objavili da je navodno uznemiravanje SMS porukama počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u februaru, a on je reagovao pre tri nedelje zato što je Severina počela da ga zove pošto je prestao da odgovara na poruke.

"Dan, dva posle imenovanja za poglavara počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ('Pope, pope, družiš se sa krimosima') i piše sve i svašta, koristeći takav rečnik koji normalan čovek ne može da zamisli. Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva ", kaže jedan od sagovornika iz Zagreba, tvrdi Kurir.

Čitav slučaj je shvaćen vrlo ozbiljno prema navodima medija, ne samo zato što se radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima puno elemenata pretnje, ističu.

Jutarnji list navodi da su poslali upit tužilaštvu o navodnoj prijavi i istrazi, kao i da čekaju odgovor.

Danas se pevačica u svom stilu oglasila na Instagramu.

"Kukavice, pucajte u prsa. Milost ne tražim…", citirala je Severina partizanskog heroja Radeta Končara.

Rade Končar bio je hrvatski Srbin, a kao predratni komunista godinama je bio na meti beogradskog režima.

Streljali su ga Italijani 22. maja 1942. godine u Šibeniku. U jugoslavensku mitologiju će kasnije ući njegove navodne poslednje reči: "Milost ne tražim, milost vam ne bih ni dao." Ipak, ne postoje konkretni dokazi da je Končar to i izgovorio pred italijanskim dželatima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati