Poznati

Direktno.rs

22. 07. 2021. 16:21 1

Džulija Roberts iza čarobnog osmeha krije veliku tugu

Jedna od najharizmatičnijih glumica današnjice mlada je izgubila roditelje, sestra joj izvršila samoubistvo i prošla je kroz težak put do pronalaženja srodne duše.

Džulija Roberts se trenutno nalazi među najlepšim i najplaćenijim glumicama u Holivudu. Svetsku slavu stekla je glumeći rame uz rame sa Ričard Girom u filmu “Zgodna žena”, a dobitnica je i najprestižnije nagrade Oskar. Ukupna zarada ove holivudske lepotice iznosi preko 2.6 milijarde američkih dolara, što Robertsovu čini jednom od finansijski najuspešnijih glumica svih vremena.

Rođena je 28. oktobra 1967. godine godine u Smirni, Džordžija. Njeno puno ime je Džulija Fiona Roberts. Otac joj se zvao Volter Gredli, a majka Beti Lu. Kada je Džulija imala samo četiri godine, brak njenih roditelja je okončan razvodom nakon čega se njena majka udaje za Majkla Moutsa.

Majklov karakter je bio jako nepredvidiv, a često je imao izlive besa i uvredljive komenatre upućenje Džuliji, tako da joj detinjstvo pored očuha nije bilo ni malo lako. Konstantni izlivi besa i agresivno ponašanje, nisu samo Džuliji zagorčavali život, već i njenom bratu i sestri.

Iako joj je otac bio baptističke vere, Džulija je odgajana kao katolik.

1977. godine Džulijin otac umire od raka, što je glumica jako teško prebolela. Džulija ima starijeg brata Erika i mlađu sestru Lizu, koji se takođe bave glumom. Pored njih, Džulija je imala i polusestru Nensi. Nažalost, Nensi je izvršila samoubistvo 2014. godine, a par meseci nakon toga umrla joj i majka nakon velike i teške borbe sa rakom.

Tokom svoje tridesetogodišnje karijere ova holivudska lepotica odnela je preko sto nominacija u različitim kategorijama, a osvojila je 54 nagrade, od kojih je svakako najveće priznanje Oskar u kategoriji najbolja glavna glumica, koji je dobila 2000. godine glumeći u filmu “Erin Brokovič”, koji je inspirisan istinitim događajima. Osam puta je bila nominovana kao najbolja glumica na dodeli Zlatnog globusa, a osvojila je tri i to za uloge u filmovima: “Erin Brokovič”, “Zgodna žena” i “Čelične magnolije”. U svojoj karijeri Džulija je glumela u preko četrdeset filmova.

Porodični i ljubavni život

Kako je jako mlada započela svoju karijeru, i odmah na početku dospela u žižu javnosti, budila je konstantno interesovanje medija za svoj privatan život. Iako je želela da što više sakrije detalje iz svog, mediji su pronalazi način da saznaju i najintimnije detalje. Glumica je bila u vezi sa irskim glumcem Lijamom Nisonom, kanadskim glumcem Kiferom Saterlendom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem i Bendžaminom Bretom.

1991. godine je bila verena za glumca Kifera Saterlendaa, sa kojim je raskinula tri dana pre venčanja.

1993. godine upoznaje pevača Laja Loveta u kojeg se ludo zaljubljuje i ubrzo par staje na ludi kamen. Nakon dve godine braka par se razvodi. Džulija je tada izjavila da je previše ishitreno ušla u brak za koji nije bila spremna, da ju je povukla velika zaljubljenost u zanimljivog muzičara. Takođe, ona nije bila spremna za ulogu majke, dok je Lovet to silno želeo. Različiti pogledi na svet i životni putevi doveli su do toga da par nije mogao da pronađe način da opstane.

2001. godine na snimanju filma „Meksikanac“ sa partnerom i prijateljem Bred Pitom, Džulija upoznaje kamermana Danijela Modera, koji polako osvaja njeno srce i sa kojim ona započinje ljubavnu romansu, koja se na kraju završila brakom koji je par zaključio u Novom Meksiku 2002. godine. Ona je izjavila da je tek uz Danijela upoznala pravu pravu ljubav, da je pored njega sazrela i shvatila u čemu je suština života, a sam Danijel joj je promenio život iz korena. 28. novembra 2004. godine zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, njih dvoje postaju roditelji blizanaca Hejzela Patricija i Fajnsa Voltera. Tri godine kasnije par dobija još jednog sina, Henrija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati