Poznati

Direktno.rs

22. 06. 2021. 17:49 1

Kraljica glume s tri Oskara: Tragedija pa životna ljubav

Meril Strip važi za jednu od najboljih glumica današnjice, a s pravom je nazivaju i "kraljicom glume". Holivudska zvezda, koja danas, 22. juna, puni 72 godine, maestralno je odigrala sve svoje dosadašnje uloge i zadivila gledaoce širom sveta.

Tokom bogate karijere, ova glumica je 21 put nominovana za Oskara, a zlatni kip je odnela čak tri puta svojoj kući.

Inpresivnije od svih nagrada je to što je Meril u braku sa vajarom Donom Gamerom čak četrdeset tri godina.

Sve je počelo tako što je 1978. godne Meril izgubila tadašnjeg dečka koji je premunuo od raka pluća. Ošamućena od bola i gubitka, Meril utehu pronalazi u Donu Gameru, najboljem prijatelju svog brata.

 

Niko nije verovao da će njihov brak preživeti. Čak ni majka Meril Strip nije bila optimista povodom nove i lude ljubavi njene kćerke. Međutim, Don Gamer je ostao uz slavnu glumicu tokom četrdeset i kusur godina.Meril i Don imaju četvoro dece: Muzičara Henrija Vulfa (41); Glumice Mejmi (37) i Grejs (35), i model Luisa Gamer (30).

Kada je reč o glumu, jedna rola je uplašila i samu Meril. Naime, Stripova je krajem 1990-ih godina dobila priliku da tumači lik Roberte Guaspari u filmu "Muzika srca" ("Music of the Heart") reditelja Vesa Krejvena. Nije to bio ni malo lak zadatak, čak ni za iskusnu glumicu.

Bilo je jasno da se dvoumi da li da prihvati izazov. Projekt je prvo prihvatila, pa napustila, da bi onda odlučila da mu se vrati. Morala je brzo da se pripremi za ulogu, ali pravi izazov trebalo je tek da savlada - da nauči da svira violinu. Nije znala ni da peva, a kamoli da rukuje jednim od najkomplikovanijih instrumenata.Stripova je dva meseca pre snimanja svakodnevno vežbala, i to po pet, šest sati dnevno. Meril je na kraju uspela da se izbori sa ovim "problemom", a uloga u filmu "Muzika srca" donela joj je nominaciju Oskara.

Inače, glumica je kasnije, za potrebe filma "Ricki and the Flash" iz 2015. godine, morala da nauči da svira gitaru.

Ostvarenje "Muzika srca" Vesa Krejvena iz 1999. godine je bazirano po istinitom događaju. Roberta Guaspari (Meril Strip) je suosnivač muzičke škole Opus 118 Harlem i borila se za finansiranje muzičkog obrazovanja u državnim školama u Njujorku.U filmu takođe glume Ejdan Kvin, Glorija Estefan (njen debitanski film) i Anđela Baset. To je bio prvi i jedini reditelja Vesa Krejvena koji nije u žanru horora ili trilera, a ujedno i njegov jedini film koji je dobio nominacije za Oskara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati