Poznati

Direktno.rs

17. 04. 2021. 07:23 3

Branka i Bekim: Ljubav kao na filmu

Slavna glumica Branka Petrić danas slavi 84. rođendan, a iza sebe ima ljubavnu priču na osnovu koje bi vrlo lako mogao da se napiše scenario za film.

Filmska publika je zna po ulogama u filmovima "Balkanski špijun", "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji", "Varljivo leto '68", a televizijska po serijama "Otvorena vrata", "Metla bez drške", "Neki novi klinci", "Ono kao ljubav", "Sinđelići" i drugima.

Njen privatni život izazivao je veliku pažnju domaće javnosti zbog ljubavi sa kolegom Bekim Fehmiuom.Na drugoj godini Akademije upoznala je velikog glumca, a kako je u jednom intervjuu priznala, on je nju prvu zapazio. Pa ipak, bio je distanciran i nije davao do znanja da mu se neka devojka sviđa, iako se on mnogima dopadao.

Mnogo vremena su provodili zajedno na časovima plesa gde su učili da igraju valcer, tango i druge klasične i moderne plesove. Na tim vežbama često su igrali u paru. Posle proba za predstavu "Jaje" koju su igrali u "Ateljeu 212" pitao ju je da mu bude devojka. Ona je pristala i ta ljubav trajala je sve do njegove smrti.Branka je u jednoj ispovesti priznala da su živeli lepo i da su jedno drugo podržavali bez trunke zavisti i sujete. Kasnije je saznala i za njegove "izlete" sa drugim ženama, ali s obzirom da su bili mnogo vremena razdvojeni smatrala je besmislenim da o tome raspravljaju kada su zajedno.

Iz tog braka rodila su se i dva sina - Uliks i Hedon. Branka je jednom prilikom ispričala kako su raspad Jugoslavije, mržnja i nacionalizam postepeno razarali dušu njenog supruga. Sve više se povlačio u sebe, a poslednjih nekoliko godina nije ni izlazio iz stana u beogradskom naselju Zvezdara gde su živeli sa mlađim sinom Hedonom.Bekim je 15. juna 2010. godine izvršio samoubistvo. Njegovo telo je kremirano, a pepeo prosut u reku Bistricu u Prizrenu gde je odrastao.

- Nežnost između supružnika jača je od strasti ljubavnika i bilo čega drugog, rekao je neko. To sve može da prođe, ali nežnost ostaje. Bekim mi je do kraja života davao komplimente. Volela sam kada kaže: "Baš si mi danas lepa", a ja znam da ne misli na onu ženu od pre 30 godina nego na onu u današnjem danu. To smo zajedno čuvali - rekla je jednom prilikom Branka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati