Poznati

Direktno.rs

08. 03. 2021. 13:39 0

Šotra: Borisovo ime je četvrto koje ćemo zaokružiti

Reditelj Zdravko Šotra izrazio je tugu i žalost povodom smrti glumca Borisa Komnenića, sa kojim je nedavno snimio seriju "Aleksandar od Jugoslavije".

Zdravko je izneo još jednmu tužnu činjenicu, a to je da će osim Borisovog, u špici serije morati da zaokruže još tri imena.

- Borisovo ime je poslednje, četvrto u nizu koje ćemo, nažalost, morati da zaokružimo na odjavnoj špici serije "Aleksandar od Jugoslavije" - kaže reditelj i objašnjava:

- Poslednja uloga Borisa Komnenića, nažalost, baš je u seriji "Aleksandar od Jugoslavije".

U impresivnu glumačku ekipu serije snimane po romanu Vuka Draškovića, koju čini više od 130 dramskih umetnika, Zdravko Šotra uvrstio je i Borisa Komnenića, koji je preminuo juče u 64. godini posle duge i teške bolesti.- Baš sam sinoć gledao epizodu gde je Komnenić, kao predsednik Demokratske stranke, sa kraljem Aleksandrom. I jutros čujem tu tužnu vest. Bože sačuva - rekao je reditelj.

Šotra se priseća da se, dok su snimali seriju, videlo da je pozorišni, filmski i TV glumac bolestan:

- Ali, bez obzira što se na njemu videlo da nije najboljeg zdravlja, igrao je kao da je sve u redu. U uslovima u kojima smo radili, i u kojima je on sam bio, odigrao je svoju rolu maksimalno dobro. Boris je bio veliki profesionalac, čovek koji je igrao toliko uloga u pozorištu, na filmu, i na televiziji - iskren je bio reditelj.Serija u kojoj će publika, nažalost, posthumno gledati Borisa Komnenića nije prva glumčeva saradnja sa Šotrom. Pre 18 godina dramski umetnik je igrao još u jednoj rediteljevoj istorijskoj drami "Ilka", zbog čega Komnenića i naziva "sjajnim glumcem".

Naš proslavljeni reditelj konstatovao je i kako se u poslednje vreme dešavaju vrlo tužne stvari.

- Za vreme snimanja serije "Aleksandar od Jugoslavije" nije bilo nikakvih tužnih slučajeva, dešavala su se neka lakša oboljevanja, a sada jedan za drugim odlaze članovi ekipe. Prvo je otišao Ivan Bekjarev, pa onda Goran Daničić. Otišao je i Vojkan Borisavljević, koji je započeo rad na muzici za seriju. Nažalost, Boris Komnenić je četvrti čovek, čije ćemo ime morati da zaokružimo na špici serije. Tužno je sve ovo. Žalim strašno sve te glumce, posebno Komnenića - zaključio je Zdravko Šotra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati