Poznati

Direktno.rs

27. 02. 2021. 21:09 0

"Ova žena je moj život": Ljubav Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona

Jedna od najpoznatijih holivudskih glumica svih vremena, kontroverzna i neobična Elizabet Tejlor, danas bi napunila 89 godina. O njenoj višedecenijskoj karijeri tokom koje je ostvarila uloge u brojnim filmovima i danas se priča, ali je najveću pažnju medija privukla turbulentnim privatnim životom.

Imala je neverovatnih osam brakova, od kojih je najpoznatiji bio onaj sa kolegom Ričardom Bartonom. Najpopularniji par zlatnog doba Holivuda proveo je zajedno 13 godina, dva puta su se venčavali i razvodili. Njihova turbulentna veza počela je kada je ona imala 21, a on 28 godina. Elizabet se tada činilo da je Ričard "pun sebe", a taj susret ni na jedno nije ostavio poseban utisak.

Sudbine su im se ponovo ukrstile tek devet godina kasnije na snimanju istorijskog spektakla "Kleopatra", u kojem su glumili ljubavnike. Ona je glumila fatalnu egipatsku kraljicu, a on Marka Antonija. Već od prvog zajedničkog kadra bilo je jasno da između njih varniči nešto mnogo više od filmske magije. Tako je započela burna i strastvena ljubavna veza, puna obrta i drame, koja je uzdrmala Holivud.Iako su u to vreme oboje bili u braku, nisu uspevali da obuzdaju privlačnost. Elizabet je bila u svom trećem braku, a Ričard vezan za ozbiljno bolesnu prvu suprugu Sibil. U to doba u izrazito konzervativnoj Americi, njihova veza bila je prvorazredni skandal, zbog duplog neverstva i brakolomstva. 

Proveli su dugi niz godina zajedno, venčavali se dva puta, a isto toliko puta i razvodili. Njihova ljubav bila je strastvena i jaka, ali i puna ljubomornih scena. Britanski “Daily Mail” je pre nekoliko godina objavio delove Bartonovog dnevnika, u kojem je glumac opisao i ne tako pozitivne strane ljubavi sa Elizabet.U dnevnicima je glumac pisao da je njegova supruga često išla u krevet mrtva pijana, da nije mogla ravno da hoda, sporo je govorila i često pričala čudnim, nerazumljivim glasom zbog kog je zvučala kao bolesno dete.

- Dosadno je, osim ako nisam i ja pijan, biti u prisustvu nekog kome moraš sve ponavljati dvaput, a to mi je kao najgori i najluđi bol u stomaku. Da je reč o nekom drugom, pobegao bih glavom bez obzira, ali ova žena je moj život. Ne mogu zamisliti život bez nje, suđeni smo jedno drugome - napisao je Barton.Ipak, Ričard je pre smrti priznao da mu je ona bila najveća ljubav, a ta osećanja nije krila ni Elizabet. Ona je do kraja života bila uverena da je najveća ljubav njenog života čovek sa kojim nikada nije uspela da ostvari skladnu vezu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati