Poznati

Direktno.rs

17. 01. 2021. 07:00 0

Džim Keri: Borba sa depresijom i uspeh kao iluzija

Proslavljeni holivudski glumac Džim Keri godinama unazad privlači više pažnje zbog stavova o životu nego zbog uloga koje bira.

Keri, koji danas slavi 59. rođendan, slavu je stekao komičnim ulogama, od kojih su najpoznatije one u ostvarenjima "Dumb and Dumber", "Liar Liar", "Ace Ventura" i "Yes Man". Iako ga publika širom sveta prepoznaje zbog sposobnosti da ih nasmeje, Keri se tokom godina dokazao i kroz nešto dramatičnije zadatke.

Filmovi "The Truman Show" i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" samo su neka od ostvarenja zbog kojih je mogao da bude nominovan za neke od najprestižnijih nagrada, ali se to nikada nije desilo. Keri se nalazi na Gardijanovoj listi kvalitetnih glumaca koji nikada nisu bili nominovani za Oskara.Iako ne govori često o privatnom životu, Džim nije krio da se skoro celog života borio sa depresijom. Njegova majka je patila od različitih poremećaja, a on je jednom prilikom otkrio da je glumom počeo da se bavi jer je time činio majku srećnom. Naime, ona je često imala depresivne epizode, ali bi Kerijeve imitacije uvek uspele da je raspolože.- Moja majka je bila zavisnik od lekova protiv bolova. Bila je jako bolesna na mnogo načina. Bila je i divna, ali kao dete alkoholičara, imala je svojih problema - ispričao je pre nekoliko godina slavni glumac.

- Bio sam zapostavljen. Nije me namerno zapostavila, uvek je bila tu za mene, uvek je bila u kući, ali kao neko ko je navučen na lekove, bilo je neizbežno da zapostavi ljude oko sebe - rekao je on i dodao:- Pretpostavljam da smo svi zapostavljeni na neki način od strane nekoga i to formira kako se osećamo u vezi sa nama samima.

Keri ovih dana više uživa u slikanju nego u glumi. Snima jedan film godišnje, ali oni ne ostvaruju uspeh kakav su postizala gotovo sva ostvarenja iz devedesetih godina u kojima se pojavljivao.Čini se da ga to ne dotiče. Često ističe da su mu duhovnost i unutrašnji mir ovih dana prioriteti, a da su materijalni uspeh, kao i status u društvu - samo iluzije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati