Poznati

I. D.

16. 01. 2021. 22:02 1

Šta je ubilo kralja roka? Misterija duga skoro pola veka

Legendarni muzičar Elvis Prisli je preminuo 16. avgusta 1977. godine u Tenesiju, a od tada kruže različite teorije o tome šta je zaista uzrokovalo njegovu preranu smrt.

Obdukcija Elvisovog tela izvršena je istog dana kada je umro, ali je porodica preminulog pevača odmah zatvorila izveštaj na 50 godina. To je izazvalo sumnje javnosti pa su se godinama javljale nove teorije o tome kako je slavni muzičar zaista umro.

- Prislijev hronični zatvor je rezultat dugogodišnje zloupotrebe lekova na recept i visokog holesterola i to je dovelo do onog što je poznato kao Valsalvin manevar. Jednostavno rečeno, napor prilikom pokušaja defekacije stisnuo je pevačevu trbušnu aortu, zatvarajući njegovo srce - izjavio je svojevremeno Dan varlik, glavni istražitelj države Tenesi.Drugi su tvrdili da je kralj roka umro usled prodoziranja, ali je i ta teorija osporena.

U međuvremenu se pojavila ideja da je Elvis zapravo preminuo od posledica pada koji se desio deset godina ranije. Kako je naveo  lekar Forest Tenant u svom izveštaju, Prisli je patio od velikog broja tegoba: mučila ga je vrtoglavica, bolovi u leđima, nesanica, infekcija očiju i glavobolje. Prema mišljenju ovog stručnjaka, pomenuti simptomi ukazuju na posledice povrede uzrokovane padom.Elvis je pomenutu povredu zadobio nakon pada u hotelskoj sobi u kojoj je boravio. Tada se, prema pisanju medija, sapleo o televizijski kabl i udario glavu u kadu.

Da li je zaista pad, odnosno niz poremećaja koje je zadobio nakon povrede, uzrok Elvisove smrti, ili je u pitanju nešto drugo, saznaćemo tek 2027. godine kada zvanični nalazi obdukcije budu dostupni javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati