Poznati

Direktno.rs

23. 11. 2020. 16:30 0

Bogdan: Nisam rekao da me boli k**** za Hrvatsku!

Goran Bogdan još je jedan u nizu ljudi čiji primeri dokazuju onu poznatu da se uspeh ne prašta. Iako snima i u domovini, a još više i u Srbiji, a čak je ušao i u istoriju jer je postao prvi glumac sa ovih prostora koji je nominovan za nagradu za najboljeg glumca Evrope, ipak mu Hrvatski mediji nisu oprostili jednu izjavu za srpske medije.

Četrdesetogodičnji Goran Bogdan upravo proživljava najlepše i najuspješnije dane u svojoj karijeri. Nakon što je oduševio filmske kritičare i publiku ulogom oca Nikole u filmu "Otac", reditelja Srdana Golubovića, nedavno je stiglo i veliko priznanje. 

Goran je prvi u istoriji glumac sa prostora bivše republike nominovan za nagradu Evropske filmske akademije, koju industrija naziva i evropskim Oskarom.

Konkurenciju u borbi za ovu laskavu titulu čine mu velika imena kao što su Vigo Mortensen ("Falling"), Mads Mikelsen ("Another Round"), Bartoz Bielenia ("Corpus Christi"), Elio Germano ("Hidden Away") i Luca Marineli ("Martin Eden").
- Ma šta će Mads Mikelsen. Šalim se, naravno. Baš sam iskreno počašćen što sam u jednom tako respektabilnom društvu. Nisam se tome nadao, ni blizu. Stvarno je kruna celog ovog rada videti svoje ime na toj listi - rekao je Bogdan nedavno za hrvatske medije.

Radosna vest zatekla ga je na autoputu Beograd - Zagreb, a paralelne glumačke obaveze u serijama "Područje bez signala" i "Vreme zla" krive su za to. Bogdan sve češće radi u našoj zemlji, gde se jednostavno događa više projekata po njegovoj meri.Međutim, iako ga sada i mediji u Hrvatskoj prate u stopu i skoro je u Hrvatskoj počelo i prikazivanje našeg filma "Otac" u tamošnjim bioskopima, nisu mu baš bili blagonakloni ranije i voleli bi da ipak malo više radi u svojoj zemlji.

Goran je imao i jednu vrlo neprijatnu situaciju vezanu za svoju izjavu koju je dao jednom srpskom dnevnom listu u kojoj je navodno rekao da ga boli k**** za Hrvatsku.

- Nikada to nisam rekao, niti to mislim. Mislim upravo suprotno. Na čelu nosim i ko sam i šta sam i svi znaju da sam Hrvat - rekao je glumac i nastavio:

- Pre me zaboli srce šta se to događa u Hrvatskoj, šta se može, a kako je. Ali znate šta, optimističan sam. Bit će to bolje. Tu je i nada da se borimo da bude bolje.

Bogdan je zatim još jednom objasnio šta se to desilo vezano za pomenutu izjavu i objasnio je kako zapravo funkcionišu mediji u Srbiji.- Volim ja Hrvatsku, nemate pojma koliko. Imam svoju viziju kakva bi mogla da bude, gde bi mogla ići. Kome se ne sviđa, eto im njihova. Moja je neisključiva, tolerantna, velika, prosperitetna, iz nje ne odlaze mladi, u njoj nema korupcije, zemlja je to jednakih mogućnosti za sve, zemlja velikog srca. Morate znati da je situacija u srpskim medijima dosta nezavidna, sama Srbija se bori s time. Poslao sam i demanti koji nikada nisu objavili. Ne sekiram se puno oko toga - zaključio je glumac.

Film "Otac" još od februara i premijere u Berlinu "živi", ali pandemija korona virusa pauzirala je celu industriju. Ipak, krajem godine konačno su se stvari pokrenule i na tom planu, a film s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi stigao je i u Hrvatsku tako što je otvorio početkom meseca i ovogodišnji Zagreb Film Festival.

- Sve nas je ta korona zeznula. U najnezgodnijem mogućem trenutku za promociju i distribuciju filma ti se dogodi tako nešto. Reditelj Srdan Golubović i ja dali smo se u potpunosti u projekat i onda ti mora biti krivo zbog svega - rekao je Goran i dodao:

- S druge strane, drago mi je da se sad nekako sve ipak pokrenulo, da je film konačno stigao i u Hrvatsku. Neki lokalpatriotizam valjda tinja i u meni i jedva sam dočekao ovaj trenutak - ispričao je Bogdan.

Podestimo, dobitnici Evropskih filmskih nagrada biće poznati u subotu 12. decembra kad će se putem video prenosa uživo iz sedišta EFA-e u Berlinu održati 33. dodela Evropskih filmskih nagrada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati