Poznati

Direktno.rs

30. 10. 2020. 19:23 0

Himna na stomaku: Tamara Todevska ispunila obećanje!

Severnomakedonska pevačica Tamara Todevska šokirala je obožavatelje novom tetovažom, kojom je ujedno ispunila obećanje dato pošto je pogrešno otpevala himnu svoje zemlje.

Rođena sestra Tijane Dapčević, koja je svoju zemlju uspešno predstavila na poslednjem Eurosongu, kada je pesmom "Proud" osvojila prvo mesto od strane glasova žirija, na Instagramu je okačila fotografije tek urađene nove tetovaže na stomaku.

Tetovaža se sastoji od stihova himne Severne Makedonije, koje je pevačica jednom prilikom izostavila u svom izvođenju.

- Goce Delčev Pitu Guli, Dame Gruev Sandanski - stihovi su koji sada krase stomak Todevske.Prošle godine tokom prijema povodom Dana državnosti u ambasadi SAD u Skoplju intonirana je makedonska himna sa drugačijim tekstom od zvanične verzije i to u drugoj strofi u kojoj se pominje ime Goce Delčeva, istorijske ličnosti kojeg svojataju i Bugarska i Makedonija.

Tamara je tada otpevala reči "stare i mlade, muške i ženske, na noge se krenulo" i tako pokrenula lavinu uvredljivih i pretećih komentara i reakcija. Pevačica se ubrzo i zvanično izvinila javnosti.- Dozvolite mi od srca da se izvinim za jučerašnju grešku. Nema veće časti za umetnika nego da peva narodnu himnu i upravo zato sam prihvatila poziv iz ambasade Sjedinjenih Država. Ne postoje reči koje mogu da opišem svoju tugu pri pevanju himne. Još jednom vam se izvinjavam za ovu grešku i nadam se da ćete naći prostor u srcu da mi oprostite - napisala je Todevska  tada na Fejsbuku.

Nešto kasnije, kada su se strasti stišale, Tamara je obećala da će dokazati da ona niti je imala nameru da njen nastup ima političku konotaciju, niti ona deli takve stavove i da će pravim tekstom himne zauvek obeležiti svoje telo.- Obećano, ispunjeno - napisala je pevačica uz fotografije svoje nove tetovaže, dok su pratioci ostali u neverici, a neki su čak i čestitali na tome na šta je sve spremna za svoju državu.

Pogledajte kako izgleda Tamarina nova tetovaža:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati