Poznati

Direktno.rs

09. 03. 2020. 21:28 3

VESELJAK Naš Žeks "roker s Moravu"

Jedan od "ranih radova" Željka Mitrovića u razaranju svesti ovog naroda bio je nastup sa "Rokerima s Moravu" gde je glumeći klovna sa izraženim ružičastim nosem zapravo najavio šta će činiti sa svojom "ružičastom televizijom".

Željko Mitrović se na naslovnim fotografijama albuma benda "Rokeri s Moravu" pojavljivao kao klovn. Go do pasa, maljavih grudi sa crvenim nosom, Mitrović mu je baš dao oduška. Da li je više uživao uz stihove "Stojadinka ovce šiša" ili "turio Ljubiša pivo da se ladi" nije utvrđeno. Ali, ono umesto roka rokaj narodno izgleda da mu je ostalo i u duši.

Kao vlasnik ružičaste imperije nastavio je da roka po narodu, maksimalno se zabavljajući.. A u celoj priči - i dalje služi kao klovn. Samo ne "Rokerima s Moravu", već Aleksandru Vučiću. 

Ne bi čudilo da već sa dolaskom sledeće vlasti Mitrović promeni pesmu, mada, to se neće dogoditi sve dok je "U našega Rajka golema sviraljka". Međutim, kad Rajko izduva, pomenutu sviraljku, Mitrović će potrčati sledećem sa sviraljkom. Ipak, on je samo "Naš mali Miloica, nemiran ki čigra".

Na kraju, ostaje pitanje - da li je Željko Mitrović  "Roker s Moravu", ili samo klovn sa ružičastim nosem?

"Op, crvc, grok,
šumadijski rok,
od đuskanje Miloicu
strefio je šok".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati