Muzika

[ Izvor: Mediji ]

21. 05. 2022. 13:36 1

Još jedna zemlja preti povlačenjem sa Evrovizije

Rumunska televizija TVR preti da će se povući sa takmičenja za Pesmu Evrovizije, nakon što je ERU odgovorio na neregularne obrasce glasanja šest zemalja, uključujući i Rumuniju.

Rumunski Javni servis razmatra da pokrene tužbu protiv Evropske radiodifuzne unije (ERU), a takođe su se pridružili i tvrdnjama RTCG Crne Gore da su Švedska, Australija i Belgija takođe glasale jedna za drugu, ali da oni nisu dobili nikakve sankcije.

"TVR ne odobrava način na koji je Evropska radiodifuzna unija (ERU) rešila situaciju nastalu glasovima nacionalnih žirija tokom polufinala i finala Evrovizije 2022. Glasovi su podeljeni na način koji izaziva sumnju. Dok su neke zemlje kažnjene, ocene porotnika su zamenjene ocenama ERU - kroz takozvani netransparentni "algoritam", koji zauzvrat izaziva sumnje - za druge nisu primenjene nikakve sankcije", navodi se u saopštenju.

"Što je još gore, dobili su dodatne poene, koje je uputio ERU u ime kažnjenih zemalja. Uticaj ovih sumnji na konkurenciju i reputaciju sankcionisanih televizija mogao je biti potpuno eliminisan da je ERU svoju zabrinutost preneo zainteresovanim stranama čim su primećene, odnosno u sredu, 11. maja, posle prvog polufinala - finale za žiri. Da je ERU preneo delegacijama beleške porotnika šest zemalja dan nakon glasanja i ubedljivo objasnio postojanje "nepravilnog obrasca glasanja", TVR bi imao vremena da reaguje da odmah ispita navode i ispravi situacija, ako postoji", navodi se u saopštenju.

Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbejdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunija i San Marino.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati