Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Muzika

Direktno.rs [ Izvor: Kurir ]

28. 09. 2021. 06:00 0

Dejan Cukić: Saradnja s Bajagom SLUČAJNOST

Bajaga i Dejan Cukić su prijatelji dugi niz godina. Međutim, Cukić možda nikad ne bi bio u Instruktorima da nije, kako kaže najuren iz vojske.

"Bio sam vrlo kratko u vojsci, najurili su me posle tri nedelje. Imao sam neverovatnu sreću da sam naleteo na blagonaklonog komandira čete, koji je bio fan muzike. Dođeš u JNA u to vreme, spakovali su me 1983. godine - u potpuno pogrešnom trenutku u mom životu, jer sam tada bio u Kanu i družio se s ljudima iz svetske muzičke industrije. Kad sam došao u Beograd, čekao me je poziv za vojsku. Poslali su me u Titograd, današnju Podgoricu, u najveću kasarnu u zemlji. U svemu tome naletim na komandira čete koji me je zauvek zadužio - imao je pozitivan odnos prema roku i znao je za mene. Ne bi me on pustio tek tako, ali ja imam ogromnu dioptriju na levom oku - skoro da ne vidim. Čovek je video razlog da idem na ponovni pregled, pa su me oslobodili. Nisam folirao, naprotiv. Uvalili su mi cevi od minobacača - kad smo prvi put otišli na teren, ja bacim one cevi. Posle toga zove me na razgovor komandir i kaže da to nije za mene. Da se nisam vratio tada iz vojske, moj život bi bio potpuno drugačiji. Sigurno ne bih bio u Instruktorima", ispričao je Cukić za Kurir.

Saradnja je počela potpuno slučajno.

"S Bajagom sam počeo da radim potpuno slučajno. On je snimio solo album, imao je mnogo pesama koje su bile posebne, a ja sam pevao prateće vokale i ekipa naših drugara je tu učestvovala. Kada je rešio da to promoviše, pravio je neke planove da ja tada sviram solo. Ljudi su dobro reagovali na naš trostruki napad na bini i neka čudna hemija se pojavila između mene i Žike. Vremenom je to postao bend. Što se tiče "Jahača magle", to je bio treći album koji smo radili zajedno i to je bila Bajagina ciljana ideja, da imamo duet. On je gitarista i voleo je da se bar u jednoj pesmi malo povuče", ispičao je Dejan i objasnio kako su nastali "Jahači magle".

"Kad je neko gitarista, klavijaturista ili bubnjar - onda je logično da može zauvek da bude u nekom bendu. Kada si solista, bilo je normalno da ću to i raditi. U pauzi posle "Jahača magle" radio sam na tome. Krenuli smo da radimo neke pesme i tako je nastao album. Imao je određenu vrstu uspeha kod publike".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Retuširanje

Zoran Živković [22.10.2021.]


Anketa

Koji vam je omiljeni horoskopski znak?

Rezultati

Video dana

Otkriće "Čoveka zmaja" menja priču o ljudskoj evoluciji