Muzika

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

14. 09. 2021. 16:01 0

Van Gog najavio koncert u Beogradu: Đule poklonio gitaru

Fondacija "Plan B" predstavila je plan za pomoć muzičarima, a uključio e i Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gog. Poznati muzičar je za potrebe "Plan B" donirao jednu od svojih prvih gitara, a novac od ovog instrumenta biće usmeren za pomoć muzičarima.

Ujedno, predstavljena je i pesma "Zrno čarolije", koja će se naći na "Plan B" albumu, koji izvodi upravo Zvonimir Đukić.- Pesma "Zrno čarolije" nastala je sa pažnjom i brigom o svakom kolegi koji negde možda zdravljem ugrožen iščekuje podršku i pomoć. Nastala je sa puno ljubavi i nekako drago mi je da niko nije otaljao nijedno slovo, nijedan ton i da je ovo jedan od onih albuma koji će obeležiti sigurno deceniju, s obzirom na činjenicu da je to prvi album od projekta "Za milion godina" gde su se regionalno okupile poštovane kolege i svoju energiju i kreativno pismo podelili sa svim ostalim, sa publikom. Singlovi koji dolaze su fantastični. "Zrno čarolije" je krenulo prvo zato što je Zoran, osnivac "Plan B" fondacije, poželeo da se u dobrom smeru zakotrlja magija i radost ove priče i da krene u pravom smeru. Tako da eto, drago mi je da još jedna od pesama koju će Van Gog izvoditi na svojoj set listi, akustičnoj set listi koja je pred nama. Van Gog u decembru mesecu planira akustični koncert u Beogradu, u "Kombank dvorani" i u ostalim gradovima. Tako da, do sledećeg proleća imate Van Gog akustik na repertoaru - rekao je Đule za Telegraf.

Pogledajte spot za pesmu "Zrno čarolije" u izvođenju Đuleta iz grupe Van Gog:

Na pitanje da li Van Gog planira koncerte pre navedenog u Beogradu, Đule je rekao:

- Drago mi je da je proteklih dva meseca, ovo leto zapravo, u tom nekom izlasku iz kovid režima, da su sve poštovane kolege imale to zadovoljstvo da obiđu veliki broj gradova i da se poklone publici i svojom muzikom, jer muzika bez huka publike nije muzika, to je tišina koja je pomalo tužna. Svirali smo dosta i radujemo se još mnogim koncertima koji će se dogoditi nadam se pred nama. Imaćemo dosta akustičnih koncerata u zemlji i regionu, a nakon toga, sledeća godina nastavljanje sa visokim naponom i Beogradu dugujemo koncert. Gde će se dogoditi, s obzirom na činjenicu da smo dosta lokacija do sada već odsvirali i da su pomalo... Ne volimo da se ponavljamo, nemamo taj luksuz da se ponavaljamo. Radujem se da ćemo naći adekvatan prostor na kome do sada nismo svirali i da će publici taj koncert biti po volji - rekao je muzičar.

Kao što smo naveli, Đule Van Gog je donirao jednu od svojih prvih gitara, a mi smo ga pitali koje pesme je odsvirao na ovom instrumentu. Inače, grupa Van Gog proslavlja 35 godina postojanja, a svoje obožavatelje nameravaju da oduševljavaju muzikom i svirkama.

- Skromno obeležavamo 35. rođendan Van Goga izdanjem "More bez obala", u posebnoj ediciji, i spotom koji smo objavili "Kakvo divno veče". "Zrno čarolije" je jedno novo poglavlje u radu grupe Van Gog, a da se setim pesama, sećam se samo da su počeci vezani za tu gitaru. Tad nije bilo prostora, mogućnosti materijalnih, bilo kakve šanse da u startu bude neki Fender ili Gibson u mojim rukama, ali ovoj gitari "Jolana Galaxy" model, osamdesetih godina napravljena je bio model na kome sam kalio neko svoje pismo i sricao neke note i stihove, koji su verovatno kasnijih godina doživeli svoju ekranizaciju i svoj potpis kao pesmu - rekao je za kraj Đule.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati