Muzika

Direktno.rs

08. 09. 2021. 06:00 0

Čuvenu rokenrol pesmu pretvorile u dens hit, svi ga obožavali

Holandski bend Schocking Blue je sa pesmom "Venus" napravio "bum", kao i grupa Bananarama sa njenom obradom.

07Prošlo je 35 godina otkako je grupa Bananarama objavila svoju obradu pesme "Venus", jednu od najpoznatijih numera u 20. veku. Ovaj vanvremenski hit u originalu izvela je holandska grupa Shocking Blue, a napisao ga je gitarista Robi Van Leuven davne 1969. godine.

Pesma je postala popularna širom sveta, bila je na prvom mestu brojnih top lista. Ono što je interesatno, u Holandiji je bila tek na trećem mestu.

"Venus" je bila pravi hit u Americi, pri čemu je singl prodat u više od milion primeraka. Širom sveta čak više od 7,5 miliona.

Inače, van Leuven je prvi stih pesme pogrešno napisao: ono što je trebalo da bude "A goddess on the mountain top" napisao je kao "A goddness on the mountain top", i upravo je to pevačica grupe Mariska Veres otpevala. Većina slušalaca to nije primetila, a mnoge naslovne verzije su ispravile grešku, ali rezultat je bio hit broj 1 sa pogrešno napisanim prvim redom zahvaljujući grešci u kucanju.

Schocking Blue - "Venus":

Ova rokenrol pesma je dobila novu verziju kada ju je obradila pesma Bananarama. Devojke iz grupe su želele da numeru pretvore u dens hit. Bilo je neslaganja između njih i producenata, koji su želeli da pesma bude u rokenrol varijanti.

Ipak, članice grupe Bananarama našle su druge producente koji su uslišili njihove želje. Njihova verzija pesme "Venus" je takođe imala ogromnu planetarnu popularnosti.

Ono što je zanimljivo jeste da se numera, tačnija originalna verzija grupe Schocking Blue, našla u seriji "Damin gambit". Naime, pesma "Venus" se čula u sceni kada Bet (koju igra Anja Tejlor Džoj) đuska u kući. Upravo tada potkrala se velika greška.

Scena u kojoj se ovo dešava je iz 1967. godine, a pesma "Venus" je objavljena dve godine kasnije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati